Vierteen kunnollinen hapettaminen varmistaa kunnollisen käymisen. Varsinkin pilsnereissä ja lagereissa on vierteen riittävä hapetus tärkeää. Hapetussauvan ilmastuskiven pienet reiät levittävät kaasun nesteeseen pieninä nopeasti liukenevina kuplina joka varmistaa tehokkaan hapetuksen.
Käytä suojakäsineitä kun käsittelet kiveä – rasva ja lika tukkivat kiven huokoset.
Hapetussauvan pituus 650mm, ilmastuskivi 2 micron.
Suodatinjärjestelmä suodattaa oluen tai siiderin kristallinkirkkaaksi. Toimii parhaiten siirrossa kahden kegin välillä, kun neste on jäähdytetty jääkylmäksi (noin 0 asteiseksi). Nesteen tulisi olla siirtovaiheessa hiilihapotonta. Suodatuskapasiteetti noin 8 litraa minuutissa.
Valkoisesta elintarvikelaatuisesta muovista valmistettu suppilo, jossa irroitettava pienisilmäinen nylon-siivilä. Suppilon juuressa ura, joka estää nesteen pysähtymisen nestettä valutellessa.