Vedenkäsittely ja lisäaineet

Näytetään kaikki 16 tulosta

  • Kalsiumkloridi hiutaleena

    Kalsiumkloridi hiutale 77% – 50g

    2,30 

    Kalsiumkloridi parantaa suutuntumaa ja korostaa maltaisuutta oluessa. Se parantaa myös hiivan käymisominaisuuksia ja tehokkuutta mäskäyksessä. Maksimiannostus 0,25g / litra.

  • Brewferm fosforihappoliuos 75% - 230ml E338

    Brewferm fosforihappoliuos 75% – 230ml

    5,65 
    Brewferm fosforihappoliuos (E338). Fosforihappoa käytetään mäskin tai vierteen pHn alentamiseen, ja sitä käytetään pienempinä pitoisuuksina kuin maitohappoa joten siitä ei synny olueen sivumakuja. Hiiva voi käyttää fosforihappoa myös ravinnoksi. Käytetään myös hiivan pesuun.
  • Five Star Supermoss kirkaste

    Supermoss HB Five Star 113 g

    12,50 

    Five Star SUPERMOSS HB on karrageenivalmiste proteiinien poistamiseksi oluesta, joka kirkastaa vierteen ja poistaa sameutta valmiista oluesta. Annostus 2 g / 10 litraa, joten aika riittoisaa tavaraa.

    • Sekoittuu hyvin kylmään veteen
    • Kiinnittyy sameutta aiheuttaviin proteiineihin ja uppoaa pohjalle
    • Vaikuttaa myös pääkäymisen aikana

    Käyttö: sekoita max. 2g jauhetta per 10 litraa vierrettä. Sekoita kylmään veteen ja anna tasaantua 30 sekuntia. Sekoita tämä liemi vierteeseen 10 minuuttia ennen keiton loppua. Poista keittokattilan pohjalle muodostuva sedimentti ennen siirtoa käymisastiaan. Sulje pakkaus käytön jälkeen ja säilytä kuivassa ja viileässä.

  • Irish Moss 100g

    Irish Moss 250g

    9,50 

    Irish Moss (Chondrus Crispus) is on merilevää. Oluthommissa se parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.

  • Ale! Murphy & Son ALDC
    -49%

    ALDC 10ml

    2,00 

    ALDC (Alpha Acetolactate Decarboxylase) estää diasetyylin muodostumista. ALDC  rikkoo sen esiasteen alpa acetolactaten, jota muodostuu käymisen aikana. Diasetyyliä muodostuu kaikessa käymisessä, mutta erityisesti lager hiivojen kanssa. Diasetyyli muistuttaa maultaan voita ja mikropopcornia. Pakattu 10ml lasiseen tippapulloon.

    Annostus 1-4g / 100l. Laitetaan jäähdytettyyn vierteeseen ennen hiivausta.

  • Lallemand Aromazyme entsyymijauhe

    Lallemand ABV Aromazyme 100g

    28,50 

    Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.

    Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.

    Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024

  • Irish Moss 100g

    Irish Moss 100g

    4,60 

    Irish Moss (Chondrus Crispus) is on merilevää. Oluthommissa se parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.

  • Eurogel MW 2066 oluen kirkastusaine

    Eurogel MW 2066 – 50g

    2,75 

    EUROGEL® on kasvispohjainen kirkastusaine jauheena. Lisätään kun keittoa jäljellä n.15min, tai käymisen jälkeen.  Vähentää chill hazea. Annostus: 1g / kilo mallasta, joten erittäin riitoisaa tavaraa.

  • Protafloc Rae 50g

    Protafloc rae 50g

    3,75 

    Protafloc rakeena.  Lisätään 5 minuuttia ennen keiton loppua vierteeseen. Protafloc vähentää sakkaa käymispöntössä joten lopputuotteena on kirkkaampi olut. Parantaa myös oluen säilyvyyttä pullossa/kegissä.

    Alunperin Protafloc on suunniteltu panimoiden käyttöön, joten annostuksen kanssa saa olla tarkkana. Sopiva annostus on 2-5g/100l.

     

  • Vinoferm Campden kaliumsulfiitti

    Vinoferm Campden kaliumsulfiitti

    1,25 5,85 

    Vinoferm Campden jauheena. Campden on erinomainen aine kloorin ja klooriamiinin poistoon mäskäys- ja huuhteluvedestä, sekä säilyvyyden parantamiseen. Ehkäisee hapettumista. Todella riittoisaa.

  • Hiivaravinne Vinoferm Nutrisal

    Hiivaravinne VINOFERM nutrisal, 100g

    2,95 
  • Brewferm kalsiumsulfaatti, gypsum 1kg pussi

    Gypsum (kalsiumsulfaatti)

    1,60 8,30 

    Gypsum, eli kalsiumsulfaattia käytetään tuomaan happamuutta vierteeseen. Käytetään yleisesti vaaleammissa, vahvasti humaloiduissa oluissa (Ipa, Apa) veden säätöön ja humalan katkerojen esille tuontiin. Veden säätö oluttyypille sopivaksi on avain loistavan oluen valmistukseen kotona!

  • Vinoferm lactol maitohappo liuoksena

    Maitohappo 80% Vinoferm Lactol 100ml

    4,65 

    Vinofermin valmistama maitohappo elintarvikelaatuisena 80% liuoksena. Käytetään mäskin ja huuhteluveden pH-arvon alentamiseen. Annostelu suositeltavaa pipetillä.

  • Kalsiumkloridi Brewferm 33%

    Kalsiumkloridi 33% 100ml

    2,90 

    Brewfermin valmistama kalsiumkloridi puhtaana, elintarvikelaatuisena 33% liuoksena. Kalsiumkloridi lisää oluen makuun pyöreyttä, täyteläisyyttä ja tuo maltaan makua paremmin esille. Vaikuttaa myös alentavasti mäskin pH-arvoon.

  • Brewferm magnesiumsulfaatti

    Magnesiumsulfaatti 100g

    2,40 

    Brewfermin valmistama puhdas magnesiumsulfaatti. Magnesiumsulfaattia käytetään magnesium ja sulfaatti ionien lisäämiseen mäskäysveteen, joka pieninä pitoisuuksina lisää lopputuotteessa suutuntumaa. Tunnetaan myös nimellä epsom suola tai karvassuola.

  • Protafloc tabletit

    Protafloc tabletit

    2,50 3,90 

    Protafloc tablettimuodossa, joka on käytännössä samaa ainetta kuin irish moss.  Murskattu tabletti lisätään 5 minuuttia ennen keiton loppua vierteeseen. Protafloc vähentää sakkaa käymispöntössä joten lopputuotteena on kirkkaampi olut. Parantaa myös oluen säilyvyyttä pullossa/kegissä. Alunperin Protafloc tabletit on suunniteltu panimoiden käyttöön, joten annostuksen kanssa saa olla tarkkana. Sopiva annostus on ¼ tablettia per 19 litraa.