Näytetään tulokset 1–24 / 29
-

2,00 €
Brewers Clarity / Clarex on entsyymi, joka estää chill hazea oluessa. Mahdollistaa myös gluteenittomien oluiden valmistuksen. Brewers Clarity vähentää käymisprosessin stabiloinnin vaatimaa aikaa, vaikuttamatta tuotteen laatuun.
Tuote lisätään jäähdytettyyn vierteeseen käymisen alussa. Annosteltu valmiiksi 3ml ruiskuun luer-lock kärjellä. Valmistajan suosittelema annos on 2 grammaa Brewers Claritya 100 litraa kohti.
-

5,20 €
Gelatiinia käytetään erityisesti oluen, siiderin, viinien, mehujen jne. kirkastukseen. Sitoo hiivan itseensä pudoten astian pohjalle. Helpompi annostella kuin jauhemaista gelatiinia. Annostus: 2,5-5 ml/10 litraa.
-

0,95 €
40g pussi sitruunahappoa. Sitruunahappo nostaa happamuutta.
-
Ale!

-75%
3,95 € 1,00 €
ALDC (Alpha Acetolactate Decarboxylase) estää diasetyylin muodostumista. ALDC rikkoo sen esiasteen alpa acetolactaten, jota muodostuu käymisen aikana. Diasetyyliä muodostuu kaikessa käymisessä, mutta erityisesti lager hiivojen kanssa. Diasetyyli muistuttaa maultaan voita ja mikropopcornia. Pakattu 10ml lasiseen tippapulloon.
Annostus 1-4g / 100l. Laitetaan jäähdytettyyn vierteeseen ennen hiivausta.
PE: 6/2021
-

6,45 €
Brewferm fosforihappoliuos (E338). Fosforihappoa käytetään mäskin tai vierteen pHn alentamiseen, ja sitä käytetään pienempinä pitoisuuksina kuin maitohappoa joten siitä ei synny olueen sivumakuja. Hiiva voi käyttää fosforihappoa myös ravinnoksi. Käytetään myös hiivan pesuun.
-

4,60 €
Irish Moss (Chondrus Crispus) is on merilevää. Oluthommissa se parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.
-

9,50 €
Irish Moss (Chondrus Crispus) is on merilevää. Oluthommissa se parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.
-

2,30 €
Kalsiumkloridi parantaa suutuntumaa ja korostaa maltaisuutta oluessa. Se parantaa myös hiivan käymisominaisuuksia ja tehokkuutta mäskäyksessä. Maksimiannostus 0,25g / litra.
-

28,50 €
Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.
Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.
Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024
-

2,75 €
Aromazymeä hieman järkevämmän kokoisissa purkeissa. Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.
Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.
Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024
-

11,90 €
Brewfermin nestemäinen, humaloimaton vaalea mallasuute. Voidaan käyttää korvaamaan mallasta tai sokerin korvikkeena. 0,75kg mallasuutetta vastaa 1kg mallasta.
Nestemäinen mallasuute soveltuu hyvin myös hiivastartterin tekoon: liuota 100g uutetta / 800ml vettä. Keitä 5-10min ja anna jäähtyä 20-25 °C. Kun neste on jäähtynyt, se voidaan sekoittaa hiivan kanssa desinfioituun erlenmeyer -pulloon, jonka päällä alumiinifolio tai vesilukko.
EBC 10. Aineisosat: mallasuute (ohramallasta, vettä)
- 1 kg spraymallasta = 1.60 kg mallasta
- 1 kg mallasta = 0.62 kg spraymallasta
- 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 0.80 kg spraymallasta
- 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 1.30 kg mallasta
-

11,90 €
Brewferm Medium on nestemäinen, humaloimaton keskitumma mallasuute. Voidaan käyttää korvaamaan mallasta tai sokerin korvikkeena. 0,75kg mallasuutetta vastaa 1kg mallasta.
Nestemäinen mallasuute soveltuu hyvin myös hiivastartterin tekoon: liuota 100g uutetta / 800ml vettä. Keitä 5-10min ja anna jäähtyä 20-25 °C. Kun neste on jäähtynyt, se voidaan sekoittaa hiivan kanssa desinfioituun erlenmeyer -pulloon, jonka päällä alumiinifolio tai vesilukko.
EBC 18. Aineisosat: mallasuute (vehnämallas, ohramallas, vettä)
- 1 kg spraymallasta = 1.60 kg mallasta
- 1 kg mallasta = 0.62 kg spraymallasta
- 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 0.80 kg spraymallasta
- 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 1.30 kg mallasta
-

11,90 €
Brewferm Wheat on nestemäinen, humaloimaton mallasuute aineksina 55% vehnämallasta ja 45% ohramallasta. Voidaan käyttää korvaamaan mallasta tai sokerin korvikkeena. 0,75kg mallasuutetta vastaa 1kg mallasta.
Nestemäinen mallasuute soveltuu hyvin myös hiivastartterin tekoon: liuota 100g uutetta / 800ml vettä. Keitä 5-10min ja anna jäähtyä 20-25 °C. Kun neste on jäähtynyt, se voidaan sekoittaa hiivan kanssa desinfioituun erlenmeyer -pulloon, jonka päällä alumiinifolio tai vesilukko.
EBC 18. Aineisosat: mallasuute (vehnämallas, ohramallas, vettä)
- 1 kg spraymallasta = 1.60 kg mallasta
- 1 kg mallasta = 0.62 kg spraymallasta
- 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 0.80 kg spraymallasta
- 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 1.30 kg mallasta
-

10,90 €
Muntonsin tumma nestemäinen mallasuute on valmistettu crystal, suklaa, ja pale -maltaista. Erinomainen pohja portereihin, mildeihin ja stoutteihin. 1,5kg purkki. Humaloimaton.
-

10,90 €
Muntonsin valmistama nestemäinen vaalea mallasuute on valmistettu laadukkaista englantilaisista maltaista. 1,5kg purkki. Humaloimaton.
-

10,90 €
Muntonsin valmistama nestemäinen Wheat mallasuute on sekoitus vehnä- ja ohramallasta suhteella 55% vehnää ja 45% ohraa. Hyvä pohja kaikkiin vehnä oluisiin. 1,5kg purkki.
-

32,90 €
Muntons Hand-Crafted American Style IPA on erinomainen valmiskitti, jossa kukkainen ja sitrkuksinen humalointi. Humalointia tasapainottaa lämmin ja makea maltainen jälkimaku. ABV: 5.5%.
Mukana 30g Citraa kuivahumalointiin. Valmistamiseen tarvitset lisäksi sokeria pullotusvaiheessa 3-6g / litra. Kitistä tulee valmista olutta 40 tuopillista / 23 litraa.
-

32,90 €
Muntons Hand-Crafted Smugglers Special Ale on maukas valmiskitti, jossa tasapainoinen humalointi yhdistyy maltaiseen makeuteen. ABV: 5.0%.
Valmistamiseen tarvitset lisäksi sokeria pullotusvaiheessa 3-6g / litra. Kitistä tulee valmista olutta 40 tuopillista / 23 litraa.
-

28,20 €
Erittäin maukas ja raikas vaalea ale. Kitissä ainekset 23 litraan olutta, ABV 4.7%
-

27,90 €
Täyteläinen IPA. Kitissä ainekset 23 litraan olutta, ABV 5.5%
St Peter’s olutuutteet on Muntonsin valmistamia yhteistyössä St Petersin panimon kanssa.
-

12,50 €
Five Star SUPERMOSS HB on karrageenivalmiste proteiinien poistamiseksi oluesta, joka kirkastaa vierteen ja poistaa sameutta valmiista oluesta. Annostus 2 g / 10 litraa, joten aika riittoisaa tavaraa.
- Sekoittuu hyvin kylmään veteen
- Kiinnittyy sameutta aiheuttaviin proteiineihin ja uppoaa pohjalle
- Vaikuttaa myös pääkäymisen aikana
Käyttö: sekoita max. 2g jauhetta per 10 litraa vierrettä. Sekoita kylmään veteen ja anna tasaantua 30 sekuntia. Sekoita tämä liemi vierteeseen 10 minuuttia ennen keiton loppua. Poista keittokattilan pohjalle muodostuva sedimentti ennen siirtoa käymisastiaan. Sulje pakkaus käytön jälkeen ja säilytä kuivassa ja viileässä.
-

Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
3,20 € – 8,95 €
Gypsum, eli kalsiumsulfaattia käytetään tuomaan happamuutta vierteeseen. Käytetään yleisesti vaaleammissa, vahvasti humaloiduissa oluissa (Ipa, Apa) veden säätöön ja humalan katkerojen esille tuontiin. Veden säätö oluttyypille sopivaksi on avain loistavan oluen valmistukseen kotona!
-

1,25 € – 5,85 €
Vinoferm Campden jauheena. Campden on erinomainen aine kloorin ja klooriamiinin poistoon mäskäys- ja huuhteluvedestä, sekä säilyvyyden parantamiseen. Ehkäisee hapettumista. Todella riittoisaa.
-

Arvostelu tuotteesta: 5.00 / 5
3,36 €
Brewfermin valmistama kalsiumkloridi puhtaana, elintarvikelaatuisena 33% liuoksena. Kalsiumkloridi lisää oluen makuun pyöreyttä, täyteläisyyttä ja tuo maltaan makua paremmin esille. Vaikuttaa myös alentavasti mäskin pH-arvoon.