Valmistusaineet

Näytetään tulokset 1–24 / 29

  • Brewers Clarity 3ml

    Brewers Clarity – 3ml

    2,00 

    Brewers Clarity / Clarex on entsyymi, joka estää chill hazea oluessa. Mahdollistaa myös gluteenittomien oluiden valmistuksen. Brewers Clarity vähentää käymisprosessin stabiloinnin vaatimaa aikaa, vaikuttamatta tuotteen laatuun.

    Tuote lisätään jäähdytettyyn vierteeseen käymisen alussa. Annosteltu valmiiksi 3ml ruiskuun luer-lock kärjellä. Valmistajan suosittelema annos on 2 grammaa Brewers Claritya 100 litraa kohti.

  • Gelatiinineste 20% Vinoferm 100 ml

    Gelatiini nesteenä 20% VINOFERM – 100ml

    5,20 

    Gelatiinia käytetään erityisesti oluen, siiderin, viinien, mehujen jne. kirkastukseen. Sitoo hiivan itseensä pudoten astian pohjalle. Helpompi annostella kuin jauhemaista gelatiinia. Annostus: 2,5-5 ml/10 litraa.

  • Sitruunahappo

    Sitruunahappo 40g

    0,95 

    40g pussi sitruunahappoa. Sitruunahappo nostaa happamuutta.

  • Ale! Murphy & Son ALDC
    -75%

    ALDC 10ml

    1,00 

    ALDC (Alpha Acetolactate Decarboxylase) estää diasetyylin muodostumista. ALDC  rikkoo sen esiasteen alpa acetolactaten, jota muodostuu käymisen aikana. Diasetyyliä muodostuu kaikessa käymisessä, mutta erityisesti lager hiivojen kanssa. Diasetyyli muistuttaa maultaan voita ja mikropopcornia. Pakattu 10ml lasiseen tippapulloon.

    Annostus 1-4g / 100l. Laitetaan jäähdytettyyn vierteeseen ennen hiivausta.
    PE: 6/2021

  • Brewferm fosforihappoliuos 75% - 230ml E338

    Brewferm fosforihappoliuos 75% – 230ml

    6,45 
    Brewferm fosforihappoliuos (E338). Fosforihappoa käytetään mäskin tai vierteen pHn alentamiseen, ja sitä käytetään pienempinä pitoisuuksina kuin maitohappoa joten siitä ei synny olueen sivumakuja. Hiiva voi käyttää fosforihappoa myös ravinnoksi. Käytetään myös hiivan pesuun.
  • Irish Moss 100g

    Irish Moss 100g

    4,60 

    Irish Moss (Chondrus Crispus) is on merilevää. Oluthommissa se parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.

  • Irish Moss 100g

    Irish Moss 250g

    9,50 

    Irish Moss (Chondrus Crispus) is on merilevää. Oluthommissa se parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.

  • Kalsiumkloridi hiutaleena

    Kalsiumkloridi hiutale 77% – 50g

    2,30 

    Kalsiumkloridi parantaa suutuntumaa ja korostaa maltaisuutta oluessa. Se parantaa myös hiivan käymisominaisuuksia ja tehokkuutta mäskäyksessä. Maksimiannostus 0,25g / litra.

  • Lallemand Aromazyme entsyymijauhe

    Lallemand ABV Aromazyme 100g

    28,50 

    Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.

    Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.

    Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024

  • Lallemand Aromazyme entsyymijauhe

    Lallemand ABV Aromazyme 5g

    2,75 

    Aromazymeä hieman järkevämmän kokoisissa purkeissa. Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.

    Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.

    Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024

  • Nestemäinen mallasuute Brewferm light 1,5kg

    Nestemäinen mallasuute BREWFERM light 1,5kg

    11,90 

    Brewfermin nestemäinen, humaloimaton vaalea mallasuute. Voidaan käyttää korvaamaan mallasta tai sokerin korvikkeena. 0,75kg mallasuutetta vastaa 1kg mallasta.

    Nestemäinen mallasuute soveltuu hyvin myös hiivastartterin tekoon: liuota 100g uutetta / 800ml vettä. Keitä 5-10min ja anna jäähtyä 20-25 °C.  Kun neste on jäähtynyt, se voidaan sekoittaa hiivan kanssa desinfioituun erlenmeyer -pulloon, jonka päällä alumiinifolio tai vesilukko.

    EBC 10. Aineisosat: mallasuute (ohramallasta, vettä)

    • 1 kg spraymallasta = 1.60 kg mallasta
    • 1 kg mallasta = 0.62 kg spraymallasta
    • 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 0.80 kg spraymallasta
    • 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 1.30 kg mallasta
  • Nestemäinen mallasuute Brewferm medium 1,5kg

    Nestemäinen mallasuute BREWFERM medium 1,5kg

    11,90 

    Brewferm Medium on nestemäinen, humaloimaton keskitumma mallasuute. Voidaan käyttää korvaamaan mallasta tai sokerin korvikkeena. 0,75kg mallasuutetta vastaa 1kg mallasta.

    Nestemäinen mallasuute soveltuu hyvin myös hiivastartterin tekoon: liuota 100g uutetta / 800ml vettä. Keitä 5-10min ja anna jäähtyä 20-25 °C.  Kun neste on jäähtynyt, se voidaan sekoittaa hiivan kanssa desinfioituun erlenmeyer -pulloon, jonka päällä alumiinifolio tai vesilukko.

    EBC 18. Aineisosat: mallasuute (vehnämallas, ohramallas, vettä)

    • 1 kg spraymallasta = 1.60 kg mallasta
    • 1 kg mallasta = 0.62 kg spraymallasta
    • 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 0.80 kg spraymallasta
    • 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 1.30 kg mallasta
  • Nestemäinen mallasuute Brewferm wheat 1,5kg

    Nestemäinen mallasuute BREWFERM wheat 1,5kg

    11,90 

    Brewferm Wheat on nestemäinen, humaloimaton mallasuute aineksina 55% vehnämallasta ja 45% ohramallasta. Voidaan käyttää korvaamaan mallasta tai sokerin korvikkeena. 0,75kg mallasuutetta vastaa 1kg mallasta.

    Nestemäinen mallasuute soveltuu hyvin myös hiivastartterin tekoon: liuota 100g uutetta / 800ml vettä. Keitä 5-10min ja anna jäähtyä 20-25 °C.  Kun neste on jäähtynyt, se voidaan sekoittaa hiivan kanssa desinfioituun erlenmeyer -pulloon, jonka päällä alumiinifolio tai vesilukko.

    EBC 18. Aineisosat: mallasuute (vehnämallas, ohramallas, vettä)

    • 1 kg spraymallasta = 1.60 kg mallasta
    • 1 kg mallasta = 0.62 kg spraymallasta
    • 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 0.80 kg spraymallasta
    • 1 kg nestemäistä mallasuutetta = 1.30 kg mallasta
  • Nestemäinen mallasuute Muntons Darkt 1,5kg

    Nestemäinen mallasuute Muntons Dark 1,5kg

    10,90 

    Muntonsin tumma nestemäinen mallasuute on valmistettu crystal, suklaa, ja pale -maltaista. Erinomainen pohja portereihin, mildeihin ja stoutteihin.  1,5kg purkki. Humaloimaton.

  • Nestemäinen mallasuute Muntons Light 1,5kg

    Nestemäinen mallasuute Muntons Light 1,5kg

    10,90 

    Muntonsin valmistama nestemäinen vaalea mallasuute on valmistettu laadukkaista englantilaisista maltaista. 1,5kg purkki. Humaloimaton.

  • Nestemäinen mallasuute Muntons Wheat 1,5kg

    Nestemäinen mallasuute Muntons Wheat 1,5kg

    10,90 

    Muntonsin valmistama nestemäinen Wheat mallasuute on sekoitus vehnä- ja ohramallasta suhteella 55% vehnää ja 45% ohraa. Hyvä pohja kaikkiin vehnä oluisiin. 1,5kg purkki.

  • Olutkitti Beer kit Muntons Hand-Crafted American Style IPA, 3.6 kg

    Olutkitti Muntons Hand-Crafted American Style IPA, 3.6 kg

    32,90 

    Muntons Hand-Crafted American Style IPA on erinomainen valmiskitti, jossa kukkainen ja sitrkuksinen humalointi. Humalointia tasapainottaa lämmin ja makea maltainen jälkimaku. ABV: 5.5%.

    Mukana 30g Citraa kuivahumalointiin. Valmistamiseen tarvitset lisäksi sokeria pullotusvaiheessa 3-6g / litra. Kitistä tulee valmista olutta 40 tuopillista / 23 litraa.

  • Olutkitti Muntons Hand-Crafted Smugglers Special Ale, 3.6 kg

    Olutkitti Muntons Hand-Crafted Smugglers Special Ale, 3.6 kg

    32,90 

    Muntons Hand-Crafted Smugglers Special Ale on maukas valmiskitti, jossa tasapainoinen humalointi yhdistyy maltaiseen makeuteen. ABV: 5.0%.
    Valmistamiseen tarvitset lisäksi sokeria pullotusvaiheessa 3-6g / litra. Kitistä tulee valmista olutta 40 tuopillista / 23 litraa.

  • St. Peter’s Golden Ale 3 kg

    St Peters Golden ale 3 kg

    28,20 

    Erittäin maukas ja raikas vaalea ale. Kitissä ainekset 23 litraan olutta, ABV 4.7%

  • St. Peter’s IPA 3 kg

    St Peters IPA 3 kg

    27,90 

    Täyteläinen IPA. Kitissä ainekset 23 litraan olutta, ABV 5.5%
    St Peter’s olutuutteet on Muntonsin valmistamia yhteistyössä St Petersin panimon kanssa.

  • Five Star Supermoss kirkaste

    Supermoss HB Five Star 113 g

    12,50 

    Five Star SUPERMOSS HB on karrageenivalmiste proteiinien poistamiseksi oluesta, joka kirkastaa vierteen ja poistaa sameutta valmiista oluesta. Annostus 2 g / 10 litraa, joten aika riittoisaa tavaraa.

    • Sekoittuu hyvin kylmään veteen
    • Kiinnittyy sameutta aiheuttaviin proteiineihin ja uppoaa pohjalle
    • Vaikuttaa myös pääkäymisen aikana

    Käyttö: sekoita max. 2g jauhetta per 10 litraa vierrettä. Sekoita kylmään veteen ja anna tasaantua 30 sekuntia. Sekoita tämä liemi vierteeseen 10 minuuttia ennen keiton loppua. Poista keittokattilan pohjalle muodostuva sedimentti ennen siirtoa käymisastiaan. Sulje pakkaus käytön jälkeen ja säilytä kuivassa ja viileässä.

  • Brewferm kalsiumsulfaatti, gypsum 1kg pussi

    Gypsum (kalsiumsulfaatti)

    3,20 8,95 

    Gypsum, eli kalsiumsulfaattia käytetään tuomaan happamuutta vierteeseen. Käytetään yleisesti vaaleammissa, vahvasti humaloiduissa oluissa (Ipa, Apa) veden säätöön ja humalan katkerojen esille tuontiin. Veden säätö oluttyypille sopivaksi on avain loistavan oluen valmistukseen kotona!

  • Vinoferm Campden kaliumsulfiitti

    Vinoferm Campden kaliumsulfiitti

    1,25 5,85 

    Vinoferm Campden jauheena. Campden on erinomainen aine kloorin ja klooriamiinin poistoon mäskäys- ja huuhteluvedestä, sekä säilyvyyden parantamiseen. Ehkäisee hapettumista. Todella riittoisaa.

  • Kalsiumkloridi Brewferm 33%

    Kalsiumkloridi 33% 100ml

    3,36 

    Brewfermin valmistama kalsiumkloridi puhtaana, elintarvikelaatuisena 33% liuoksena. Kalsiumkloridi lisää oluen makuun pyöreyttä, täyteläisyyttä ja tuo maltaan makua paremmin esille. Vaikuttaa myös alentavasti mäskin pH-arvoon.