- Please choose product options by visiting Kalsiumkloridi hiutale 77% CaCl2 (E509) – 100 g.
Alfa-amylaasi
3,25 €
Alfa-amylaasi on tärkkelystä nesteyttävä entsyymi, joka on tarkoitettu viljasta (esim. ruis, vehnä, maissi, riisi) tai perunasta tehtyyn mäskiin. Se toimii tehokkaasti lämpötilassa 70-105°C ja pH-alueella 4,5-7,5. Parhaat olosuhteet tärkkelyksen muuntamiseen saat kuitenkin lämpötilassa 85-95°C ja pH-alueella 5-5,5.
Varastossa
Käyttö
Lisää alfa-amylaasia 1 ml 5 kg raaka-ainetta kohti. Ennen lisäämistä liuotetaan mitattu annos entsyymiä pieneen määrään vettä, jotta se leviää paremmin mäskiin. Pidä seoksen lämpötila noin 95 ⁰C:ssa tunnin aja koko ajan sekoittaen. Anna mäskin jäähtyä. Lisää hiiva ja hiivaravinne.