Humalat

Humalat jaetaan aromi- ja katkerohumaliin alfahappo ja betahappopitoisuuden perusteella. Humalien alfahappo ja betahappopitoisuudet vaihtelevat satovuodesta riippuen. Tuotekuvauksiin ja pakkauksiin on merkitty tarkat pitoisuudet.

Mallaspuoti maahantuo humalat, ja tyhjiöpakkaa ne ilmatiiviisti. Tyhjiöpakkaus suojaa humalan aromit valolta ja hapelta. Säilytämme  humalat pakastimessa tuotteiden asiakkaille toimitukseen saakka.

Humalapelletit tarjouksessa

Näytetään tulokset 1–24 / 54

 • Northern Brewer humalapelletti

  Northern Brewer humalapelletti (2020)

  2,05 8,50 

  Northern Brewer on saksalainen, perinteikäs monikäyttöinen humala pihkaisella ja yrttisellä aromilla. Soveltuu katkerohumalaksi sekä aromihumalaksi.
  Käytetään esimerkiksi seuraaviin oluttyyleihin: ESB, Bitter, English Pale Ale, Porter, Lager, Lambic, Münich Helles.

 • Mallaspuoti Styrian Golding humalapelletti

  Styrian Savinjski Golding humalapelletti (2020)

  1,98 8,35 

  Styrian Goldings on Slovenialainen aromihumalalajike. Käytetään yleisimmin belgialaisissa aleissa, lagereissa ja ESB oluissa. Hieman ruohoinen, kukkainen, pihkainen, mausteinen ja maanläheinen aromi.

 • Hallertau blanc humalapelletti

  Hallertau Blanc humalapelletti (2020)

  1,95 8,10 

  Hallertau Blanc on raikas ja hedelmäinen aromihumala saksasta. Blancin tuoksua kuvaillaan hedelmäiseksi, valkoviinimäiseksi häivähdysellä karviaisenmarjaa. Hienostuneessa aromissa on Sauvignon Blanc rypälettä, sitruunaruohoa, seljankukkaa ja passionhedelmää. Soveltuu käytettäväksi aromihumalana amerikkalaistyylisissä aleissa tai vaikkapa pale lagereissa.

 • Mandarina Bavaria humalapelletti

  Mandarina Bavaria humalapelletti (2020)

  1,98 8,35 

  Mandarina bavaria on moderni humalalajike Hüellin alueelta saksasta. Sitä käytetään yleisesti aromihumalana ja toimii hyvin myös kuivahumaloinnissa. Maussa nimensä mukaisesti mandariinia, sekä greippiä ja limeä.

 • Hallertau Mittelfruh humalapelletti

  Hallertau Mittelfruh humalapelletti (2020)

  1,98 8,35 

  Hallertau Mittelfrüh on yksi saksalaisista jalohumalista, jota käytetään aromihumalointiin. Sen hienostunut, pehmeä maku sopii erityisen hyvin perinteisiin eurooppalaisiin pilsnereihin ja lagereihin sekä belgialaisiin aleihin. Humalan aromissa mausteisuutta, ruohoa, teetä, ja hieman sitruunaa. Tuoksussa kukkaisuutta ja mausteisuutta.

 • Mosaic humalapelletti

  Mosaic humalapelletti BBC Pure (2020)

  4,10 18,90 

  Mosaic on raikas, kirpeä ja hedelmäinen jenkkihumala, joka soveltuu aromi- ja katkerohumalaksi. Maku tässä suositussa humalassa on mangoinen, sitruksinen ja hieman yrttinen.

 • Galaxy humalapelletti Mallaspuoti

  Galaxy humalapelletti (2020)

  4,50 19,25 

  Galaxy on suosittu, ja välillä melko vaikeasti saatavilla oleva humalalajike Australiasta. Galaxy omaa vahvan sitruksen, persikan ja passionhedelmän aromin, varsinkin aromihumalana käytettäessä. Maku on melko intensiivinen, mutta tasoittuu oluen kypsyessä. Käytetään yleisesti IPAssa, Apassa, lagereissa ja amber aleissa.

 • Talus humalapelletti

  Talus™ humalapelletti (2020)

  3,95 17,05 

  Talus™, joka tunnetaan aiemmalta nimeltään HBC 692, on Hop Breeding Companyn jalostama uutuuslajike. Taluksen aromiprofiilia kuvaillaan voimakkaan sitruksiseksi, kukkaiseksi ja puumaiseksi sisältäen myös hienoista persikkaisuutta, verigreippiä, pihkaa sekä kookosta. Talus toimii hyvin esimerkiksi Centennialin tai Mosaicin parina. Soveltuu esimerkiksi oluttyyleille: Golden Ale, American lager, Pale Ale, India Pale Lager, IPA, Session IPA, NEIPA, Hazy IPA.

 • Hallertau Tradition

  Hallertau Tradition humalapelletti (2020)

  2,10 8,25 

  Hallertau Tradition on Saazin ja Mittelfrühin risteytys. Se on saksalainen aromihumala. Aromiltaan se on maanläheinen, ruohoinen ja nektarinen. Tradition on käytetty lajike eurooppalaisissa lagereissa ja pilsnereissä.

 • Enigma humalapelletti

  Enigma™ humalapelletti (2020)

  4,24 18,65 

  Enigma™ on australialaisen humalanjalostusohjelman tuotos. Lajike omaa korkean alfahappopitoisuuden, ja sen aromissa on Pinot Gris -rypälettä, vadelmaa, punaherukkaa ja kevyttä trooppista hedelmäisyyttä. Toimii parhaiten myöhemmissä humalalisäyksissä tuoden esille sen uniikit aromi – ja makuominaisuudet. Erinomainen single hop -humala.

 • Mallaspuoti Nelson Sauvin humalapelletti

  Nelson Sauvin humalapelletti (2020)

  4,93 19,85 

  Nelson Sauvin on kehitetty ja tullut markkinoille Uudessa-Seelannissa vuonna 2000, jolloin se katsottiin liian erikoiseksi panimoiden käyttöön. Nelson Sauvin on nykyisin erittäin suosittu ja monien pienpanimoiden käyttämä humala. Sopii hyvin katkero- ja aromihumalaksi.

  Nelson Sauvinin juontuu Sauvignon Blanc valkoviinirypäleeseen, jota tämän humalan luonne muistuttaa monella tapaa. Katkerohumalana käytettäessä antaa todella pehmeän katkeron matalasta cohumulonipitoisuudesta johtuen. Erinomainen single-hop humala, erityisesti American pale aleissa ja ipa oluissa käytettäväksi. Soveltuu mainiosti myös aromihumalana lagereihin.

 • Mallaspuoti Citra Humalapelletti 2019 sato

  Citra BBC Pure humalapelletti (2020)

  4,45 18,95 

  Citra on todella suosittu, korkean alfahappopitoisuuden omaava lajike joka on sekoitus Hallertau Mittelfrühia, Tettnangeria, EKGtä, sekä muutamaa muuta lajiketta. Citra omaa intensiivisen sitruksisen maun,  ja sopii hyvin käytettäväksi mm. Mosaicin, Galaxyn ja El Doradon parina.

 • Bru-1 humalapelletti

  Bru-1 humalapelletti (2020)

  4,27 18,92 

  BRU-1 on melko uusi lajike, joka on kehitetty Yakiman laaksossa. Tuhti humala, jonka aromia kuvaillaan usein vahvan ananasmaiseksi ja hedelmäiseksi. Myöhäisissä humalalisäyksissä ja kuivahumaloinnissa tuo tuoreen ananaksen ja tuoreiden hedelmien aromia. Soveltuu hyvin käytettäväksi muiden humalien kaverina. Kokeile seuraaviin oluttyyleihin: golden alet, amerikkalaisiin lagererit ja ipat, session ipat, NEIPA, hazy IPA.

 • Ale! Mallaspuoti Sabro humalapelletti
  -10%

  Sabro humalapelletti (2019)

  3,51 15,21 

  Sabro™ (HBC-438) on uutuuslajike Yakima Valleystä ja ominaisuuksiltaan se soveltuu parhaiten aromihumalointiin. Sabro soveltuu erityisesti moderneihin humalavetoisiin olusiin. Aromiltaan Sabro on kookoksinen, trooppista hedelmää höystettynä mintulla ja kermaisuudella.

 • Humalauute incognito mosaic

  INCOGNITO™ – Citra

  8,50 18,50 

  INCOGNITO on täysin luonnollinen, juokseva humalatiiviste joka parantaa tehokkuutta ja vähentää hävikkiä. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi keiton jälkeen whirlpoolissa, joka maksimoi humalan aromin. Tuotetta käyttäessä ei välttämättä ole tarvetta erillisille kuivahumaloinnille vahvan aromihumaloinnin saamiseksi.

  Tuote on puhdasta humalaa, joten sitä voi käyttää myös perinteisten humalapellettien rinnalla. 15g pakkaus vastaa n.90g pellettihumalaa. 35g vastaa n. 210g pellettihumalaa.

  Käyttö

  • Lisää keiton jälkeen whirlpooliin parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
  • 1g tuotetta vastaa noin 6g pellettihumalaa.
  • Kylmänä melko jäykkää tavaraa, joten purkin voi laittaa kuumaan vesihauteeseen ennen käyttöä.
  • Säilytettävä jääkaapissa.

  Mahtuu postin/matkahuollon pikkupakettiin.

  Valmistaja: JOHN I. HAAS, INC. / BARTHHAAS GROUP

 • Humalauute incognito mosaic

  INCOGNITO™ – Mosaic

  8,50 18,50 

  INCOGNITO on täysin luonnollinen, juokseva humalatiiviste joka parantaa tehokkuutta ja vähentää hävikkiä. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi keiton jälkeen whirlpoolissa, joka maksimoi humalan aromin. Tuotetta käyttäessä ei välttämättä ole tarvetta erillisille kuivahumaloinnille vahvan aromihumaloinnin saamiseksi.

  Tuote on puhdasta humalaa, joten sitä voi käyttää myös perinteisten humalapellettien rinnalla. 15g pakkaus vastaa n.90g pellettihumalaa. 35g vastaa n. 210g pellettihumalaa.

  Käyttö

  • Lisää keiton jälkeen whirlpooliin parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.
  • 1g tuotetta vastaa noin 6g pellettihumalaa.
  • Kylmänä melko jäykkää tavaraa, joten purkin voi laittaa kuumaan vesihauteeseen ennen käyttöä.
  • Säilytettävä jääkaapissa.

  Mahtuu postin/matkahuollon pikkupakettiin.

  Valmistaja: JOHN I. HAAS, INC. / BARTHHAAS GROUP

 • Ale! Cashmere humalapelletti
  -10%

  Cashmere humalapelletti (2019)

  2,93 11,66 

  Cashmere on Cascaden ja Northern Brewerin risteytys. Monikäyttöinen ja herkullinen humala joka antaa pehmeän katkeron. Cashmere on maussa on limeä, sitruunaa, persikkaa, melonia ja voimakasta hedelmäisyyttä. Kuivahumaloinnissa tulevat esille karkkinen ja kookoksinen maku. Kokeile käytettäväksi soureissa, saisoneissa ja IPAssa.

 • Ale! First Gold humalapelletti
  -40%

  First Gold humalapelletti (2019)

  1,92 8,25 

  First Gold on harvinaisen monikäyttöinen humala, sitä voidaan käyttää missä tahansa vaiheessa aina keitosta kuivahumalointiin. Se omaa makean mandariinisen, appelsiinisen aromin häivähdyksellä kanelia. Maku on kukkainen, hedelmäinen, hieman marmeladinen.

 • Mallaspuoti Styrian East Kent Goldings EKG humalapelletti

  East Kent Goldings (2019)

  1,57 11,30 

  East Kent Golding eli EKG on Englantilaisista humalalajikkeista tunnetuin, vuosisatoja vanha lajike. Humalaa kasvatetaan Kentin alueella, ja sen kantaisä on Canterbury Whitebine. Ominaisuuksiltaan East Kent Golding on maanläheinen, miedosti katkeroa antava makealla, pehmeällä ja hunajaisella ominaismaulla. Soveltuu hyvin englantilaisiin oluttyyleihin, kuten pale ale, ESB, jne,

 • Ale! Bramling Cross humalapelletti
  -40%

  Bramling Cross (2019)

  0,87 6,15 

  Bramlin Cross soveltuu ominaisuuksiensa puolesta hyvin sekä katkerohumalaksi että aromihumalaksi. Suurempina määrinä käytettäessä humalasta tulee esiin hedelmäisempi luonne Amerikkalaisten humalien tapaan. Sopii kaikentyylisiin oluisiin. Humalan luonteessa on jonkun verran sitruunaa, mustaherukkaa ja päärynää, varsinkin jos se lisätään keiton loppuvaiheessa.

 • Ale! Mallaspuoti Ekuanot humalapelletti
  -30%

  Ekuanot BBC Pure humalapelletti (2019)

  1,62 12,43 

  Ekuanot on amerikkalainen humala, jota käytetään yleensä aromihumalana. Tunnetaan myös nimellä Equinox. Maussa on sitruunaa, limeä ja papaijaa. Hyvä humala käytettäväksi amerikkalaistyylisissä oluissa, kuten APA, pilsnerit, amerikan alet.

 • Mallaspuoti Columbus humalapelletti

  Columbus BBC Pure humalapelletti (2019)

  1,27 8,75 

  Columbus on katkerohumalalajike, joka tunnetaan myös nimellä Tomahawk. Mausteinen, pihkainen ja hieman sitruksinen. Aromihumaloinnissa voidaan käyttää keiton loppupuolella tai kuivahumalointiin tuomaan terävää humalan makua. Hyvä lajike kaikkiin amerikkalaisiin aleihin kuten IPA, APA ja imperial alet.

 • Mallaspuoti Simcoe humalapelletti

  Centennial humalapelletti (2019)

  2,39 17,75 

  Centennial on amerikkalainen aromihumala, joka toimii myös katkerohumalana. Samankaltainen kuin Cascade, mutta omaa enemmän katkeroa ja vähemmän sitruksisuutta. Centennialissa on sitruunainen aromi, jossa myös hieman kukkaisuutta. Toimii erinomaisesti IPA, APA ja Pale Ale -tyyppisissä oluissa. Centennialia myös kutsutaan Cascaden “turboahdetuksi” versioksi, ilman Cascaden greippimäisiä aromeja. Centennial toimii hyvin esim. Chinookin ja Columbuksen kanssa. Käytä maltillisemmin kuin Cascadea :)

 • Mallaspuoti Simcoe humalapelletti

  Simcoe® humalapelletti (2019)

  2,50 15,90 

  Simcoe® on alunperin kotoisin Yakima Chiefin viljelmiltä, ja se on tunnettu hyvistä katkero- ja aromihumalointi ominaisuuksistaan. Cascaden ohella yksi kaikkien aikojen suosituimmista humalista. Käytetään yleisesti katkerohumala korkeasta alfahappopitoisuudesta johtuen. Aromi hedelmäinen ja yrttisen pihkainen. Sopii esimerkiksi ipaan, tuplaipaan ja american aleihin.