Kuivatut oluthiivat

Valitse oluttyyliisi sopiva hiiva. Oluthiivan valinnalla oikean käymislämpötilan ohella on suuri vaikutus lopputulokseen. Oikean hiivan valinta on tärkeä tiettyä oluttyyliä tavoiteltaessa.

Mallaspuodin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä Mangrove Jack’sin ja Fermentiksen kuivahiivat.

Näytetään tulokset 1–24 / 48

 • Omega Yeast Lutra Kveik OYL-071DRY dry yeast - kuivattu oluthiiva

  Omega Yeast Lutra® Kveik kuivahiiva

  6,90 

  Hämmästyttävän puhtaan oluen tuottava Lutra Kveik nyt kuivattuna versiona! Hiivalla on laaja käymislämpötila-alue (20–35° C) ja se on todella nopea käymään. Sietää myös korkeita alkoholipitoisuuksia (15% saakka), joten se on erittäin monikäyttöinen hiiva pseudo-lagereista imperial stouteihin. Tuote on gluteeniton.

 • LALBREW FARMHOUSE™ - Hybrid Saison hiiva

  Lallemand LalBrew® Farmhouse Ale – 11g

  4,25 

  Lallemand LalBrew® Farmhouse Ale on uudenlainen hybridi saison -hiivakanta, josta on poistettu patentoidulla teknologialla STA1 geeni ilman geenimanipulaatiota. Hiiva ei ole diastaattinen, eli hiiva ei jatka käymistään pullottamisen jälkeen, sekä se ei “saastuta” käymisvälineitä perinteisten saison hiivojen tapaan. Hiiva ei tuota myöskään rikkimäisiä käymisaromeja. Diastaattiset hiivat aiheuttavat myös makuvirheitä, liiallista alkoholimäärää ja ylikuohumista. Farmhouse Ale on erittäin nopea käymään jo 20 asteessa ja se tuottaa kuivan oluen.

  • Käymisalue 20-30 °C
  • Korkea käymisaste
  • Matala flokkulaatio
 • Fermentis SafAle BE-256 kuivattu oluthiiva 11.5g

  Safale BE-256

  4,15 

  SafAle BE-256 (Abbaye) on pintahiiva erityisesti luostari- ja belgityylisille oluille. Hiiva on erittäin nopea käymään ja se tuottaa käydessään vahvat aromit ja tuottaa olueen belgioluille ominaisen hedelmäisyyden. Kestää korkeita alkoholipitoisuuksia.

 • Saflager S-189 kuivattu oluthiiva 11.5g

  Saflager S-189

  4,95 

  Fermentis Saflager S-189 on sveitsiläislähtöinen pohjahiiva kukkaisten ja humaloitujen oluiden tekoon. S-189 on kotoisin Hürlimannin panimolta Sveitsistä. Tällä hiivakannalla onnistuu monentyyppisten lagereiden ja pilsnereiden teko. Tämä lager-kanta tuottaa melko neutraalin oluen hyvällä juotavuudella ja neutraalilla maulla.

 • Fermentis SafAle S-33 Kuivatu oluthiiva 11.5g

  Safale S-33

  2,25 

  SafAle S-33 on erinomainen hiiva hedelmäisten ja humalavetoisten oluiden tekoon. S-33 tuottaa hedelmäisen oluen hyvällä suutuntumalla ja rungolla. Soveltuu hyvin esimerkiksi belgialen tekoon (Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel) ja vahvoille brittialeille (poislukien Imperial Stoutit). Käy mainiosti myös NEIPAan. Monikäyttöinen, varmatoiminen ja laajasti käytetty hiiva matalahkolla flokkulaatiolla  ja hyvällä makuprofiililla.

 • Hiivaravinnne Lallemand Servomyces 10g

  Hiivaravinne Lallemand Servomyces – 10g

  5,95 

  Lallemand Servomyces on laadukas ja luonnollinen hiivaravinne, joka on tuotettu ilman kemikaaleja tai lisäaineita. Parantaa hiivan elinvoimaa ja kykyä hyödyntää ravinteita, parantaa tehokkuutta, flokkulaatiota ja muutenkin keitoksen lopputulosta. Reinheitsgebot yhteensopiva.

  Testattu panimoissa ympäri maailman, Servomyces todistetusti:

  • nopeuttaa käymistä ja parantaa tehokkuutta
  • parantaa flokkulaatiota
  • pienentää huomattavasti sulfurin tuotantoa
  • parantaa hiivan elinvoimaa ja kestoa
  • pienentää diacetyylin tasoja käymisen lopussa
  • nopeampi attenuaatio
  • nopeuttaa hiivan monistumista
  • parantaa lopputuotetta

  Servomyces lisätään vierteeseen n. 10 minuuttia ennen keiton päättymistä.

  • 1 g / 100 litraa vierrettä käymisen parantamiseksi.
  • 2 g / 100 litraa vierrettä hiivankasvatusta varten.

   

 • LALLEMAND LalBrew® Premium dried oluthiiva Wit - 11 g

  Lallemand LalBrew® Wit – 11g

  3,85 

  Lallemand LalBrew® Wit  (aiemmin: Munich) on neutraalin käymisprofiilin omaava hiiva monenlaiselle vehnäoluelle. Estereiden ja fenoleiden tuotto vähäisempää kuin saksalaisilla vehnäoluthiivoilla, kuten Munich Classic. Tuottaa hillityn banaanisia ja mausteisia aromeita, jättäen kuitenkin tilaa belgioluisiin monesti kuuluville mausteille.

  Soveltuu perinteisille tyyleille kuten Belgian Wit, American Wheat, Berliner Weisse, Gose, Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock.

 • Kuivattu oluthiiva Mangrove Jack's M12 Kveik 10 g

  Mangrove Jack’s M12 Kveik

  4,25 

  Mangrove Jacksin (Voss) Kveik on erittäin nopeasti korkeissa lämpötiloissa käyvä “perinnehiiva”. Neutraalit käymisesterit pienoisella sitruksisuudella. Soveltuu monentyyppiselle oluelle, kuten pale alet, IPAT ja farmhouse alet. Lisätään suoraan 25 – 32 °C -asteiseen vierteeseen.

 • Lallemand CBC-1 hiiva

  Lallemand LalBrew® CBC-1 Cask and Bottle Conditioning – 11g

  3,90 

  Lallemand CBC-1 hiiva soveltuu oluen jälkikäyttämiseen tynnyrissä tai pullossa. CBC-1 toimii oluissa jopa 14% alkoholipitoisuuteen asti. Hiiva ei tuota olueen ylimääräistä makua, joten alkuperäinen luonne oluella säilyy.

 • Lallemand Windsor Ale hiiva

  Lallemand LalBrew® Windsor Ale – 11g

  4,25 

  Lallemand Windsor on aito englantilainen hiivakanta, joka tuottaa hedelmäisen, tasapainoisen ja raikkaan alen. Soveltuvat oluttyylit hiivalle ovat esimerkiksi Mild, Bitter, Irish Red, English Brown ale, Porter ja Sweet Stout.

 • Lallemand Abbaye Belgian Style Ale Yeast

  Lallemand LalBrew® Abbaye – 11g

  3,95 

  Lallemand Abbaye on hiivakanta, joka sopii erinomaisesti vahvoille belgityyleille kuten Tripeleille ja Dubbeleille. Makuprofiililtaan Abbaye on yhdistelmä fenoleja, pippurisuutta, banaania, neilikkaa sekä makeita hedelmiä.

 • Lallemand Diamond Lager

  Lallemand LalBrew® Diamond Lager – 11g

  3,90 

  Lallemand LalBrew Diamond™ Lagerhiiva  on aito saksalainen hiivakanta. Tuottaa puhtaita ja raikkaita perinteisiä lagereita kuten:  Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner,  Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock ja California Common.

 • Fermentis SafAle BE-134

  SafAle BE-134

  3,90 

  SafAle BE-133 on hiivakanta belgityyliselle saisonille. Tällä hiivalla saat oluestasi mausteisen, hedelmäisen, raikkaan ja helposti juotavan.

 • SafAle K-97 kuivattu oluthiiva

  SafAle K-97

  3,70 

  Fermentis Safale K-97 on on ale-hiivakanta kölschille, witbiereille tai runsaasti humaloiduille oluille kuten NEIPAlle. Annostus 1 pussi / 20 – 30 litraa.

 • Mangrove Jacks M66 Hophead Ale

  Mangrove Jack’s M66 Hophead Ale

  3,95 

  Uuutus! Mangrove Jacks M66 Hophead Ale on erityisesti humaloituihin aleihin kehitetty hiiva & entsyymisekoitus. Soveltuu erinomaisesti NEIPAan, Hazy IPAan, sekä muihin hedelmäisiin aleihin. Korostaa humalan aromeja, erityisesti myöhemmissä humalalisäyksissä.

 • Lallemand Verdant IPA Ale Yeast

  Lallemand LalBrew® Verdant IPA – 11g

  4,95 

  LalBrew® Verdant IPA oluthiiva on Verdant Brewing Co panimon yhteistyön tuotos.  Verdant IPAn tuottamat aprikoosin, trooppisen hedelmän ja sitruksen vivahteet sopivat hyvin yhteen humalavetoisiin aleihin kuten NEIPAt, American Pale Alet ja Bitterit. Tuottaa pehmeän, tasapainoisen ja hieman maltaisemman rungon kuin tyypilliset amerikkalaiset ipa hiivat.

 • Lallemand Wildbrew Philly Sour

  Lallemand WildBrew™ Philly Sour – 11g

  4,90 

  Lallemand WildBrew™ Philly Sour on Lachancea spp. lajikkeen oluthiiva, joka tuottaa käydessään maitohappoa. Säästää sourien teossa huomattavasti aikaa. Käyttää oluen valmiiksi 7-10 päivässä 25°C asteessa. Aromissa on omenaa, kivihedelmiä ja persikkaa. Käytetään tavallisen oluthiivan tapaan.

 • Lallemand Belle Saison oluthiiva

  Lallemand LalBrew® Belle Saison – 11g

  3,20 

  Lallemand Belle Saison on belgialaislähtöinen hiivakanta, tarkoitettu saisoneiden käyttämiseen. Käymisaste todella korkea, käy hyvin kuiviin oluttyyleihin. Käy valmiiksi noin neljässä päivässä. Tarkoitettu lämpimiin lämpötiloihin, joilla saa aidon “Farmhouse” oluen. Maku on hedelmäinen, mausteinen ja raikas.

  Designed for warm-temperature fermentation true to traditional “Farmhouse” production methods, beers brewed with LalBrew® Belle Saison are fruity, spicy and refreshing.

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis WB-06

  SafAle WB-06

  3,85 

  Safale WB-06 on vehnäoluelle tarkoitettu hiiva, joka tuottaa hienovaraisia estereitä ja fenolia, jotka antavat tyypillisen maun vehnäolueen.  Käy melko kuivaksi ja jättää lopputuotoksen sameaksi.

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis Saflager S-23

  Saflager S-23

  3,75 

  Saflager S-23 on pohjahiiva, joka on kotoisin Berliinistä. Tätä hiivaa käytetään monessa Eurooppalaisessa kaupallisessa panimossa, ja se tuottaa raikkaita lagereita kevyellä hedelmäisyydellä ja estereillä.

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis Saflager W34-70

  SafLager W-34/70

  4,95 

  Annostus: 8-12g/10l, 20-30g/10l alle 12 °C käymisläpötiloissa Flokkulaatio: korkea Attentuaatio: keskitasoa Käymislämpötila: 10-14 °C

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis Safale T-58

  SafAle T-58

  1,95 

  Flokkulaatio: Korkea Käymisaste: 72 – 78 % Alkoholinkesto 9 -11 % Käymislämpötila: 18 – 24 ° C Annostus: 1 pussi per 20 – 30 litraa vierrettä

 • Mallaspuoti Lallemand Munich Classic saksalainen vehnäolut kuivahiiva

  Lallemand LalBrew® Munich Classic – 11g

  3,75 

  LalBrew® Munich Classic on baijerilainen hiivalajike, joka tuo esille saksalaiselle vehnäolutyyleille tyypillisen mausteisen ja esterisen aromiprofiilin. Tuottaa maukkaan, täyteläisen vehnäoluen. Tätä hiivakantaa on helppo käyttää monenlaisiin resepteihin ja käymisolosuhteiisiin, joten se on loistava valinta useille perinteisille vehnäolutyyleille. LalBrew® Munich Classic -profiililla valmistettuihin tyyleihin kuuluvat muun muassa Weizen / Weissbierit, Dunkelweizenit ja Weizenbockit. Tätä samaa lajiketta käyttää myös moni kaupallinen panimo!

 • Lallemand Nottingham kuivattu oluthiiva

  Lallemand LalBrew® Nottingham – 11g

  3,25 

  Nottingham on englantilaistyylinen alehiiva, joka sopii moniin tyyleihin ja käymisoloihin. Tämän hiivan avulla valmistettuihin perinteisiin tyyleihin kuuluvat muun muassa Pale Alet, Amberit, Porterit, Stoutit ja Barleywinet. Edellämainittujen tyylien lisäksi Nottinghamilla voidaan valmistaa muun muassa Golden Ale-, Kölsch-, Lager-tyylisiä oluita sekä IPAa ja Imperial Stouttia. Nottingham on suhteellisen neutraali ale-kanta, joka kestää stressiä ja tekee siitä hyvän valinnan myös korkeamman alkoholipitoisuuden oluisiin tai muuten haastavampiin käymisolosuhteisiin