Amerikkalaiset humalat

Amerikkalaiset humalalajikkeet ovat tunnettuja sitruunaisesta ja pihkaisesta luonteestaan. Humalalajikkeiden kirjo on suuri ja myös hedelmäisiä, mausteisia ja maanläheisempiä aromeja omaavia lajikkeita löytyy amerikkalaisista lajikkeista.

Suosituimmat ja tunnetuimmat lajikkeet ovat Cascade, Centennial, Columbus ja Chinook. Myös muut lajikkeet kuten Citra, Williamette, Simcoe ja Mosaic ovat nostaneet suosiotaan.

Näytetään tulokset 1–24 / 34

 • Mallaspuoti Sabro humalapelletti

  Sabro humalapelletti (2020)

  3,90 16,90 

  Sabro™ (HBC-438) on uutuuslajike Yakima Valleystä ja ominaisuuksiltaan se soveltuu parhaiten aromihumalointiin. Sabro soveltuu erityisesti moderneihin humalavetoisiin olusiin. Oluelle se antaa moniulotteista trooppista hedelmäisyyttä, sitruksisuutta, sekä kermaisuutta, kookosta ja minttua .

 • Mosaic humalapelletti

  Mosaic humalapelletti (2020)

  4,25 17,90 

  Mosaic on raikas, kirpeä ja hedelmäinen jenkkihumala, joka soveltuu aromi- ja katkerohumalaksi. Aromi tässä suositussa humalassa on mangoinen, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen ja hieman yrttinen sekä havupuinen. T90 pelletti.

 • Mallaspuoti Citra Humalapelletti 2019 sato

  Citra humalapelletti (2020)

  4,25 18,00 

  Citra on todella suosittu, korkean alfahappopitoisuuden omaava lajike joka on sekoitus Hallertau Mittelfrühia, Tettnangeria, EKGtä, sekä muutamaa muuta lajiketta. Citra omaa intensiivisen sitruksisen maun,  ja sopii hyvin käytettäväksi mm. Mosaicin, Galaxyn ja El Doradon parina. T90 pelletti.

 • Mallaspuoti Columbus humalapelletti

  Columbus (CTZ) BBC Pure humalapelletti (2020)

  2,20 8,25 

  Columbus (CTZ, Colmbus, Tomahawk, Zeus) on korkean alfapitoisuuden lajike melko neutraalilla katkerolla ja intensiivisellä aromilla. Kukkaisuutta ja sitruksisuutta sekä aromissa ja maussa. Aromihumaloinnissa voidaan käyttää keiton loppupuolella tai kuivahumalointiin tuomaan vahvaa humalan makua. Erinomainen lajike kaikkiin amerikkalaisiin aleihin kuten IPA, APA ja imperial alet.

   

 • Mallaspuoti Ekuanot humalapelletti

  Ekuanot BBC Pure humalapelletti (2020)

  3,49 14,80 

  Ekuanot on amerikkalainen humala, jota käytetään yleensä aromihumalana. Korkea humalaöljypitoisuus, runsaasti sitrusta, hedelmäisyyttä ja yrttisyyttä. Tunnetaan myös nimellä Equinox. Maussa on sitruunaa, limeä ja papaijaa. Erinomainen humala käytettäväksi amerikkalaistyylisissä oluissa, kuten APA, pilsnerit, amerikan alet. Toimii myös mainiosti single-hop humalana sekä whirlpoolissa ja kuivahumaloinnissa.

 • Mallaspuoti East Kent Goldings EKG humalapelletti

  El Dorado humalapelletti (2020)

  3,49 14,80 

  El Dorado on erittäin mehukas, hedelmäinen ja makea, melko korkean alfahappopitoisuuden omaava humalalajike. Hyvä katkero- ja aromihumala, tuoksussa kirsikkaa ja mangoa. Sopii hyvin monenlaisiin oluihin kuten IPAt, pale alet sekä vehnäoluet. Aromihumalana käytettäessä antaa todella hedelmäisen ja trooppisen aromin, jossa päärynää, vesimelonia ja kirsikkaa.

 • LUPOMAX® Mosaic humalapelletti / hops

  LUPOMAX® Mosaic humalapelletti (2020)

  6,50 33,50 

  LUPOMAX® on uudenlainen, puhtaampi humalapelletti Barth-Haasilta, joka sisältää huomattavasti enemmän lupuliinia ja vähemmän kasvinosia verrattuna perinteisiin humalapelletteihin. Paras lopputulos saavutetaan käytettäessä whirlpoolissa ja kuivahumaloinnissa. 70g LUPOMAX humalaa vastaa n. 100g perinteistä T90 humalapellettiä.

 • LUPOMAX® Citra humalapelletti / hops

  LUPOMAX® Citra humalapelletti (2020)

  6,50 33,50 

  LUPOMAX® on uudenlainen, puhtaampi humalapelletti Barth-Haasilta, joka sisältää huomattavasti enemmän lupuliinia ja vähemmän kasvinosia verrattuna perinteisiin humalapelletteihin. Paras lopputulos saavutetaan käytettäessä whirlpoolissa ja kuivahumaloinnissa. 70g LUPOMAX humalaa vastaa n. 100g perinteistä T90 humalapellettiä.

  LUPOMAX® pähkinänkuoressa

  • Vahvempi, aromikkaampi ja kirkkaampi humalan maku
  • Sensory Plus™ tekniikka tuottaa äärimmäisen tasalaatuisen tuotteen
  • Vähentää hävikkiä erityisesti kuivahumaloidessa
  • Enemmän lupuliinia, vähemmän kasvimateriaalia

  Citra on suosittu valinta aromihumalaksi tai single-hop humalaksi. Citralla on intensiivinen sitruksinen, hedelmäinen ja greippimäinen luonne.

  Katso esittelyvideo LupoMaxista:

  https://www.youtube.com/watch?v=6G1hZBI2C5k

 • Mallaspuoti Chinook humalapelletti

  Chinook BBC Pure humalapelletti (2020)

  2,90 11,75 

  Chinook humalaa voidaan käyttää aromi- ja katkerohumalana. Käytetään yleisesti IPA tyylisiin oluihin. Katkerohumalana käytettäessä antaa melko ”karvaan” maun, josta monet kuitenkin pitävät. Maussa pihkaisuutta ja greippiä.

  BBC Pure Hop Pellet™ on Boston Beer Companyn kehittämä teknologia, millä humalapellettiin saadaan enemmän aromia ja makua. Pelletit jauhetaan -35 asteessa, joka ehkäisee hapettumista ja lopputuotteessa on vähemmän kasvimateriaalia, kuin perinteisissä pellettihumalissa. Humalalla on myös pidempi säilyvyys.

 • Mallaspuoti Centennial humalapelletti

  Centennial BBC Pure humalapelletti (2020)

  2,90 11,75 

  Centennial on amerikkalainen aromihumala, joka toimii myös katkerohumalana. Samankaltainen kuin Cascade, mutta omaa enemmän katkeroa ja vähemmän sitruksisuutta. Centennialissa on sitruunainen aromi, jossa myös hieman kukkaisuutta. Toimii erinomaisesti IPA, APA ja Pale Ale -tyyppisissä oluissa. Centennialia myös kutsutaan Cascaden “turboahdetuksi” versioksi, ilman Cascaden greippimäisiä aromeja. Centennial toimii hyvin esim. Chinookin ja Columbuksen kanssa.

 • Mallaspuoti Amarillo humalapelletti

  Amarillo humalapelletti BBC Pure (2020)

  4,00 17,20 

  Amarillo on amerikkalainen humalalajike, joka on saavuttanut suuren suosion mikropanimoiden keskuudessa. Käytetään yleisesti aromihumalointiin, mutta korkean alfahappopitoisuuden vuoksi soveltuu myös katkerohumalaksi.Hyvä humala single hop oluisiin ja kuivahumalointiin.

 • Mallaspuoti Cascade humalapelletti

  Cascade humalapelletti (2020)

  2,90 11,75 

  Cascade on suosituin amerikkalainen humalalajike ja se tunnetaan sitruksisesta ja greippisestä aromistaan. Cascade sopii erityisesti amerikkalaisiin aleihin ja lagereihin. Monikäyttöinen humala, toimii katkerohumalana, keiton lopussa lisättäessä tai kuivahumaloinnissa. Kuuluisassa Sierra Nevada Pale Alessa käytetään tätä humalalajiketta. Cascade on Fugglen ja venäläisen Serebriankan risteytys.

 • Mallaspuoti Simcoe humalapelletti

  Simcoe® humalapelletti (2020)

  4,03 17,25 

  Simcoe on lajike, joka on saavuttanut nopeasti suuren suosion käsityöläispanimoiden keskuudessa. Korkean alfahappopitoisuuden ja matalan cohumulonipitoisuuden vuoksi hyvä pohja katkerohumalana. Voidaan käyttää myös aromihumalalointiin, jolloin saadaan miellyttävän hedelmäisiä, sitruksisia, maanläheisiä ja pihkaisia makuja.

   

 • Strata humalapelletti

  Strata humalapelletti (2020)

  4,59 18,80 

  Strata™ tunnettiin aiemmin nimellä X-331, on mansikkainen, sitruksinen, passionhedelmäinen, greippinen ja todella “dänkki” humala. Todella moniulotteinen makumaailma, joka toimii hyvin esimerkiksi Mosaicin, Citran, Chinookin, Amarillon ja El Doradon kaverina. Suosittelemme erityisesti NEIPAan, IPAaan ja muihin humalapommeihin. Toiminee myös hyvin SMaSH keitoksissa.

 • Mosaic humalapelletti

  Mosaic humalapelletti BBC Pure (2020)

  4,10 18,90 

  Mosaic on raikas, kirpeä ja hedelmäinen jenkkihumala, joka soveltuu aromi- ja katkerohumalaksi. Aromi tässä suositussa humalassa on mangoinen, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen ja hieman yrttinen sekä havupuinen.

 • Talus humalapelletti

  Talus™ humalapelletti (2020)

  3,95 17,05 

  Talus™, joka tunnetaan aiemmalta nimeltään HBC 692, on Hop Breeding Companyn jalostama uutuuslajike. Taluksen aromiprofiilia kuvaillaan voimakkaan sitruksiseksi, kukkaiseksi ja puumaiseksi sisältäen myös hienoista persikkaisuutta, verigreippiä, pihkaa sekä kookosta. Talus toimii hyvin esimerkiksi Centennialin tai Mosaicin parina. Soveltuu esimerkiksi oluttyyleille: Golden Ale, American lager, Pale Ale, India Pale Lager, IPA, Session IPA, NEIPA, Hazy IPA.

 • Mallaspuoti Citra Humalapelletti 2019 sato

  Citra BBC Pure humalapelletti (2020)

  4,45 18,95 

  Citra on todella suosittu, korkean alfahappopitoisuuden omaava lajike joka on sekoitus Hallertau Mittelfrühia, Tettnangeria, EKGtä, sekä muutamaa muuta lajiketta. Citra omaa intensiivisen sitruksisen maun,  ja sopii hyvin käytettäväksi mm. Mosaicin, Galaxyn ja El Doradon parina.

 • Bru-1 humalapelletti

  Bru-1 humalapelletti (2020)

  4,27 18,92 

  BRU-1 on melko uusi lajike, joka on kehitetty Yakiman laaksossa. Tuhti humala, jonka aromia kuvaillaan usein vahvan ananasmaiseksi ja hedelmäiseksi. Myöhäisissä humalalisäyksissä ja kuivahumaloinnissa tuo tuoreen ananaksen ja tuoreiden hedelmien aromia. Soveltuu hyvin käytettäväksi muiden humalien kaverina. Kokeile seuraaviin oluttyyleihin: golden alet, amerikkalaisiin lagererit ja ipat, session ipat, NEIPA, hazy IPA.

 • Ale! Mallaspuoti Sabro humalapelletti
  -10%

  Sabro humalapelletti (2019)

  3,51 15,21 

  Sabro™ (HBC-438) on uutuuslajike Yakima Valleystä ja ominaisuuksiltaan se soveltuu parhaiten aromihumalointiin. Sabro soveltuu erityisesti moderneihin humalavetoisiin olusiin. Aromiltaan Sabro on kookoksinen, trooppista hedelmää höystettynä mintulla ja kermaisuudella.

 • Ale! Cashmere humalapelletti
  -10%

  Cashmere humalapelletti (2019)

  2,93 11,66 

  Cashmere on Cascaden ja Northern Brewerin risteytys. Monikäyttöinen ja herkullinen humala joka antaa pehmeän katkeron. Cashmere on maussa on limeä, sitruunaa, persikkaa, melonia ja voimakasta hedelmäisyyttä. Kuivahumaloinnissa tulevat esille karkkinen ja kookoksinen maku. Kokeile käytettäväksi soureissa, saisoneissa ja IPAssa.

 • Ale! Mallaspuoti Ekuanot humalapelletti
  -30%

  Ekuanot BBC Pure humalapelletti (2019)

  1,62 12,43 

  Ekuanot on amerikkalainen humala, jota käytetään yleensä aromihumalana. Tunnetaan myös nimellä Equinox. Maussa on sitruunaa, limeä ja papaijaa. Hyvä humala käytettäväksi amerikkalaistyylisissä oluissa, kuten APA, pilsnerit, amerikan alet.

 • Mallaspuoti Columbus humalapelletti

  Columbus BBC Pure humalapelletti (2019)

  1,27 8,75 

  Columbus on katkerohumalalajike, joka tunnetaan myös nimellä Tomahawk. Mausteinen, pihkainen ja hieman sitruksinen. Aromihumaloinnissa voidaan käyttää keiton loppupuolella tai kuivahumalointiin tuomaan terävää humalan makua. Hyvä lajike kaikkiin amerikkalaisiin aleihin kuten IPA, APA ja imperial alet.

 • Mallaspuoti Simcoe humalapelletti

  Centennial humalapelletti (2019)

  2,39 17,75 

  Centennial on amerikkalainen aromihumala, joka toimii myös katkerohumalana. Samankaltainen kuin Cascade, mutta omaa enemmän katkeroa ja vähemmän sitruksisuutta. Centennialissa on sitruunainen aromi, jossa myös hieman kukkaisuutta. Toimii erinomaisesti IPA, APA ja Pale Ale -tyyppisissä oluissa. Centennialia myös kutsutaan Cascaden “turboahdetuksi” versioksi, ilman Cascaden greippimäisiä aromeja. Centennial toimii hyvin esim. Chinookin ja Columbuksen kanssa. Käytä maltillisemmin kuin Cascadea :)

 • Mallaspuoti Simcoe humalapelletti

  Simcoe® humalapelletti (2019)

  2,50 15,90 

  Simcoe® on alunperin kotoisin Yakima Chiefin viljelmiltä, ja se on tunnettu hyvistä katkero- ja aromihumalointi ominaisuuksistaan. Cascaden ohella yksi kaikkien aikojen suosituimmista humalista. Käytetään yleisesti katkerohumala korkeasta alfahappopitoisuudesta johtuen. Aromi hedelmäinen ja yrttisen pihkainen. Sopii esimerkiksi ipaan, tuplaipaan ja american aleihin.