Erikoismaltaat

Näytetään tulokset 1–24 / 28

 • Crisp Naked Malted Oats kauramallas

  Crisp Naked Oats kauramallas

  2,95  / kg

  Crisp Naked Oats on mallastettua kuoretonta kauraa. Tuo täyteläisyyttä ja kermaisuutta mehukkaisiin humalapommeihin, parantaa suutuntumaa ja runkoa. Käyttö NEIPAt, Oatmeal stoutit, Pale alet. Väri 2,2 – 7,8 EBC

 • Dingemans Chocolate Rye 300 MD

  Dingemans Chocolate Rye 300 MD™

  2,75  / kg

  Dingemans Chocolate Rye 300 on paahdettua belgialaista ruista. Maussa runsaasti suklaisuutta, kaakaota ja kahvia.

 • Dingemans Coffee Mroost 450 MD

  Dingemans Coffee Mroost 450 MD™

  2,65  / kg

  Dingemans Coffee Mroost 450 on paahdettua belgialaista mallasta. Voimakkaan kahvinen ja pähkinäinen maku.

 • Dingemans Mroost 1400 MD™

  Dingemans Mroost 1400 MD™

  2,50  / kg

  Dingemans MROOST 1400 debitteröityä,  korkeassa lämpötilassa tummaksi paahdettua belgialaista ohramallasta. Antaa olueen paahteista ja savuista makua ja tummaa väriä. Dingemansin uniikin tuotantoprosessin vuoksi heidän paahdetuissa maltaissa ei ole juurikaan kitkeryyttä. Samankaltainen kuin Weyermann Carafa Spezial III

  Väri EBC: 1400
  Väri °L: 530
  Käyttö: yleensä 1- 5% kokonaismallasmäärästä
  Käyttökohteet: Tummat oluet, Stoutit, Dark alet, Porterit

 • Dingemans Mroost 900 MD™

  Dingemans Mroost 900 MD™

  2,40  / kg

  Dingemans MROOST 900 on korkeassa lämpötilassa tummaksi paahdettua ohramallasta hieman kahvimaisella maulla ja paahteisella tuoksulla. Antaa olueen tummaa väriä, paahteisuutta ja aromia. Dingemansin uniikin tuotantoprosessin vuoksi heidän paahdetuissa maltaissa ei ole juurikaan kitkeryyttä.

  Väri EBC: 900
  Väri °L: 340
  Käyttö: yleensä 1- 5% kokonaismallasmäärästä
  Käyttökohteet: Tummat oluet, Stoutit, Dark alet, Bockit, Dubbelit

 • Simpsons Amber Malt

  Simpsons Amber Malt

  2,65  / kg

  Simpsons Amber Malt on on vaalein paahdetuista maltaista ja kaikkein monikäyttöisin. Amber mallasta voidaan käyttää monentyyppisiin oluisiin mihin halutaan keksisyyttä, kuivempaa suutuntumaa ja hienon paahteista makua. Soveltuu tummille ja vaaleille oluille, myös vaaleille lagereille. Amber malt tuo puhtaan, raikkaan ja kuivan suutuntuman ja parantaa vaahdon pysyvyyttä.

 • Simpsons Brown Malt / Coffee Malt

  Simpsons Brown Malt

  2,70  / kg

  Simpsons Brown Malt / Coffee Malt on perinteinen englantilainen tumma ja vahvan kahvinen mallas erityisesti Stouteille ja Portereille. Se antaa pehmeän ja paksumman suutuntuman sekä paremman vaahtokukan.

 • Weyermann abbey malt

  Weyermann® Abbey Malt

  2,60  / kg

  Käyttökohteet:  EBC: Suurin suositeltava osuus maltaiden kokonaismäärästä: Alkuperämaa: Saksa Maltaat olisi hyvä säilyttää viileässä, alle 20 asteessa. Näin maltaat säilyvät tuoreena minimissään vuoden verran.

 • Crisp Flaked Oats

  Crisp Flaked Torrified Oats

  2,85  / kg

  Crisp Maltingin Flaked Oats on mallastamatonta lämpökäsiteltyä kaurahiutaletta. Keventää oluen runkoa ja vaalentaa väriä, antaa makuun pehmeyttä ja silkkistä suutuntumaa. Lämpökäsitelty kaurahiutale ei vaadi rouhintaa, vaan voit lisätä sen sellaisenaan mäskiin. Helpottaa myös mäskin huuhtelua.

 • Château Chit Wheat Flakes / Vehnähiutale

  Château Chit Wheat Flakes / Vehnähiutale

  2,90  / kg

  Castle Maltingin laadukas vehnähiutale. Sopii kaikenlaisiin oluisiin parantamaan vaahtokukkaa. Käytetään erityisesti belgioluissa.

 • Crisp torrified wheat - mallastamaton vehnä

  Crisp mallastamaton vehnä / torrified wheat

  2,60  / kg

  Torrefied Wheat eli mallamaton vehnä on pehmeitä vehnänjyviä jotka parantavat oluessa runkoa, vaahdon pysyvyyttä ja lisää täyteläisyyttä.  Maku neutraalin viljainen.

 • Viking malt caramel pale malt mallas

  Ireks Sour (hapanmallas)

  3,65  / kg

  Ireks Sour hapanmallasta käytetään mäskin pH:n alentamiseen sopivalle tasolle, yleensä vaaleissa oluissa. Kalkkinen ja karbonaattipitoinen hanavesi ei sellaisenaan ole parasta mahdollista vaaleiden oluiden panemiseen, joten pH-alue on hyvä saada 5.2 – 5.5 tasolle. Mäskin sopiva pH parantaa mäskäystehokkuutta ja entsyymiaktiivisuutta. Maltaan pH-arvo 3.4 – 3.6.

  Käytetään pieninä pitoisuuksina (1-5%).

 • Ale! Simpsons Golden Naked Oats
  -69%

  Simpsons Golden Naked Oats

  0,99  / kg

  Simpsons Golden Naked Oats on kuorittu ja karamellisoitu kauranjyvästä valmistettu mallas. Golden Naked Oats antaa oluelle erityisen herkullisen, hienoisen pähkinäisen maun sekä parantaa suutuntumaa ja tasapainottaa vahvasti humaloituja oluita. Käyttökohteina kaikki oluet, mihin halutaan täyteläisempää suutuntumaa, parempaa vaahtoa ja paksumpaa runkoa. Yleisesti käytetäänt tummemmissa oluissa, kuten stouteissa. HUOM päiväys menossa umpeen

 • Simpsons Black Malt

  2,46  / kg

  Simpsons Black Malt on intensiivinen, täyteläinen ja tumma mallas. Yllättävän neutraali, puhtaan kuiva maku. Erinomainen oluen värin tummentamiseen ilman kitkeryyttä ja tuhkaista makua.

 • Simpsons Chocolate Malt

  2,46  / kg

  Simpsonsin suklaamallas antaa oluelle hienon tummanruskean värin. Suklainen maku höystettynä häivähdyksellä kahvia tuo moniulotteisuutta olueen. Erityisesti suuremmilla pitoisuuksilla esimerkiksi stouteissa ja portereissa.

   

 • Mallaspuoti Viking Malt cara body karamellimallas

  Viking Cara Body

  1,65  / kg

  Vikig Malt Cara Body on kevyesti paahdettu karamellimallas ilman makeutta. Aromi on pehmeä, tasapainoinen ja hieman Puhtaan viljainen maku. Parantaa runkoa ja suutuntumaa. Soveltuu parhaiten vaaleisiin oluisiin.

 • Mallaspuoti Viking Malt Oat Malt Kauramallas

  Viking Oat Malt

  1,98  / kg

  Viking Oat Malt on vaalea kuorellinen kauramallas, joka  sopii kaikkiin oluisiin, mihin halutaan tuhdimpaa runkoa sekä parempaa vaahtokukkaa. Lisää olueen silkkistä suutuntumaa ja täyteläisyyttä. Käy niin porteriin, stoutiin kuin ipaan tasapainottamaan tuhdimpaa humalointia.

 • Viking Malt lightly peated malt, turpeinen savumallas

  Viking Lightly Peated Malt

  1,89  / kg

  Viking Lightly Peated Malt on turpeinen ja savuinen mallas. Vastaava kuin pilsnermallas, lisättynä kevyellä savuisuudella ja turpeella. Tällä maltaalla saat olueesi turpeisia ja savuisia aromeja, sopii hyvin esimerkiksi portereihin ja stouteihin.

 • Viking malt roasted barley - paahdettu mallas

  Viking Roasted Barley

  2,45  / kg

  Viking Roasted Barley -mallas valmistetaan paahtamalla korkealaatuisia ohramaltaita. Paahtoprosessi on vastaava kuin mustalla maltaalla (Black Malt), mutta maku on kitkerämpi. Tuotetta ei ole mallastettu, joten siitä ei irtoa käymiskelpoisia sokereita.

  Käyttämällä pieniä määriä paahdettua mallasta, saat lisää tummaa väriä olueesi ilman paahteista makua. Suuremmilla määrillä saat paahteista ja kuivaa makua vaikkapa stoutteihin.

 • Viking Malt Dextrin Malt

  Viking Dextrin Malt

  1,75  / kg

  Viking Dextrin Malt -mallas (tunnetaan myös nimellä CaraPils) on paahdettua, vihreänä puitua ohraa. Se soveltuu hyvin esimerkiksi aleihin ja lagereihin parantamaan oluen ominaisuuksia, kuten suutuntumaa, täyteläisyyttä ja vaahdon pysyvyyttä.

  Dextrin maltaan maku on täyteläinen ja makea. Tasapainottaa mukavasti vahvasti humaloituja oluita.

 • Viking Malt pearled black malt

  Viking Pearled Black Malt

  2,45  / kg

  Viking Pearled Black Malt valmistetaan paahtamalla kuorittua pilsnermallasta. Ohran kuori poistetaan ennen mallastusta ja paahtamista. Vahvan kahvinen, kitkerä ja jopa hieman savuinen aromi. Entsyymiaktiivisuutta kuoritulla mustamaltaalla ei ole, eli se ei tuo käymiskelpoisia sokereita mäskiin.

  Tyypillisesti Pearled Black Malt -mallasta käytetään tummissa oluissa, kuten portereissa ja stouteissa, koska sillä saa jo pienilläkin pitoisuuksilla huomattavan värinmuutoksen aikaiseksi. Pienikin pitoisuus, 1-2% mallaspohjasta yleensä riittää antamaan väriä vaikuttamatta makuun.

 • Viking Malt black malt

  Viking Black Malt

  2,45  / kg

  Viking black malt eli mustamallas on kaikkein tummin mallas paahdetuista maltaista. Mallas valmistetaan paahtamalla pilsnermallasta jopa 200 ̊C asteessa. Mustamallasta käytetään hyvin pieninä pitoisuuksina. Entsyymiaktiivisuus on olematon, joten se ei tuo käymiskelpoisia sokereita mäskiin.

  Maltaalla on  paahteinen ja savuinen maku, 1-2 % annostus riittää antamaan huomattavaa värinmuutosta olueen ilman suurempaa vaikutusta oluen makuun.  Suurempina pitoisuuksina se tekee kitkerän maun olueen, joka voidaan välttää lisäämällä se mäskäyksen lopussa.

 • Viking Malt golden ale

  Viking Golden Ale Malt

  1,65  / kg

  Viking Golden Ale mallas tuo olueen vahvan maltaista, keksimäistä, makeaa ja pähkinäistä makua. Ideaali kullanvärisiin aleihin ja erikoisempiin lagereihin, voidaan kuitenkin käyttää kaikkiin oluisiin. Nimensä mukaisesti tuo kullankeltaista väriä olueen. Valmistettu 2-tahoisesta kevätohrasta.

 • Viking malt red ale malt mallas

  Viking Red Ale Malt

  1,50  / kg

  Viking red ale on tummahko mallas, ja se soveltuu tummempiin oluisiin tuomaan aromia ja väriä. Värisävy on punertava, maku on maltainen. Red ale -mallas tunnetaan myös nimellä melanoidin malt.