Vesikemia

Näytetään kaikki 22 tulosta

 • Alfa-amylaasi

  Alfa-amylaasi

  2,79 

  Alfa-amylaasi on tärkkelystä nesteyttävä entsyymi, joka on tarkoitettu viljasta (esim. ruis, vehnä, maissi, riisi) tai perunasta tehtyyn mäskiin. Se toimii tehokkaasti lämpötilassa 70-105°C ja pH-alueella 4,5-7,5. Parhaat olosuhteet tärkkelyksen muuntamiseen saat kuitenkin lämpötilassa 85-95°C ja pH-alueella 5-5,5.

 • DWB (Dry Water Burtonisation) vedenparannusaine

  2,90 13,77 

  DWB (Dry Water Burtonisation) on sekoitus erilaisia suoloja mäskäysveteen. Sitä käytetään kalsium-, kloridi- ja sulfaattipitoisuuden säätelyyn, joka vaikuttaa oluen runkoon sekä tuo esiin paremmin esimerkiksi humalan katkeroja. DWB:llä voit säätää mäskäysvettä paremmin eri oluttyyleihin sopivaksi

 • Muovinen pipetti 3 ml

  Muovipipetti 3 ml

  0,30 
  Muovinen pipetti 3 ml. Mitta-asteikko 0,5 ml välein. Helpottaa esimerkiksi maitohapon ja kalsiumkloridin annostelua mäskiin.
 • Pektolaasi entsyymi Zymex

  Entsyymi Pektolaasi Vinoferm zymex 50 g

  2,86 

  Pekto-entsyymi, jota käytetään paljon pektiiniä sisältäviin viineihin ja hedelmämehuihin. Parantaa mehuisuutta ja vähentää sameutta. Pektolaasi sopii niin viineille, mehuille kuin siidereille. Säilytetään jääkaapissa. Annostus 4-8 g / 10 kg hedelmiä.

 • Kieselsol Vinoferm kirkastaja 100 ml

  kieselsol kirkastaja VINOFERM 100 ml

  5,99 

  Kieselsol on silicageeliä, jota käytetään erityisesti viinin, mehujen jne. selkeytykseen. Käytetään yleisimmin yhdessä nestemäisen gelatiinin kanssa (1 ml kieselsolia + 1 ml gelatiinia), mikä johtaa erittäin nopeaan vaikutukseen ja vähäiseen saostumiseen. Annostus: 2,5-5 ml/10 l.

 • Brewers Clarity 3ml

  Brewers Clarity – 3ml

  2,95 

  Brewers Clarity / Clarex on entsyymi, joka estää chill hazea oluessa. Mahdollistaa myös gluteenittomien oluiden valmistuksen. Brewers Clarity vähentää käymisprosessin stabiloinnin vaatimaa aikaa, vaikuttamatta tuotteen laatuun.

  Tuote lisätään jäähdytettyyn vierteeseen käymisen alussa. Annosteltu valmiiksi 3ml ruiskuun luer-lock kärjellä. Valmistajan suosittelema annos on 2 grammaa Brewers Claritya 100 litraa kohti.

 • Gelatiinineste 20% Vinoferm 100 ml

  Gelatiini nesteenä 20% VINOFERM – 100ml

  5,20 

  Gelatiinia käytetään erityisesti oluen, siiderin, viinien, mehujen jne. kirkastukseen. Sitoo hiivan itseensä pudoten astian pohjalle. Helpompi annostella kuin jauhemaista gelatiinia. Annostus: 2,5-5 ml/10 litraa.

 • Sitruunahappo

  Sitruunahappo 40g

  0,95 

  40g pussi sitruunahappoa. Sitruunahappo nostaa happamuutta.

 • Brewferm fosforihappoliuos 75% - 230ml E338

  Brewferm fosforihappoliuos 75% – 230ml

  6,45 
  Brewferm fosforihappoliuos (E338). Fosforihappoa käytetään mäskin tai vierteen pHn alentamiseen, ja sitä käytetään pienempinä pitoisuuksina kuin maitohappoa joten siitä ei synny olueen sivumakuja. Hiiva voi käyttää fosforihappoa myös ravinnoksi. Käytetään myös hiivan pesuun.
 • Irish Moss 100g

  Irish Moss 100g

  7,04 

  Irish Moss (Chondrus Crispus) is on kuivattua merilevää. Irish moss parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.

 • Irish Moss 100g

  Irish Moss 250g

  9,50 

  Irish Moss (Chondrus Crispus) is on kuivattua merilevää. Irish moss parantaa proteiinien saostumista mäskäyksen aikana eli lopputuotteena kirkkaampi olut.

 • Kalsiumkloridi hiutaleena

  Kalsiumkloridi hiutale 77% – 50g

  2,30 

  Kalsiumkloridi parantaa suutuntumaa ja korostaa maltaisuutta oluessa. Se parantaa myös hiivan käymisominaisuuksia ja tehokkuutta mäskäyksessä. Maksimiannostus 0,25g / litra.

 • Lallemand Aromazyme entsyymijauhe

  Lallemand ABV Aromazyme 100g

  28,50 

  Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.

  Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.

  Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024

 • Lallemand Aromazyme entsyymijauhe

  Lallemand ABV Aromazyme 10g

  2,75 

  Aromazymeä hieman järkevämmän kokoisissa purkeissa. Lallemand Aromazyme on entsyymijauhe, jolla saat enemmän aromeja irti humalista parantamalla biotransformaatiota. Parantaa humalien aromeja, oluen suutuntumaa sekä käymisastetta. Käytetään erityisesti IPA tyyppisissä oluissa. Entyymin lisääminen käymisastiaan hydrolisoi humalassa olevat glykosisidokset. Tämä lisää humalan aromin ja maun kompleksisuutta.

  Annostus ja käyttö: 5g/100l. Optimaalinen lämpötila-alue 15-65ºC. Sekoita entsyymi pieneen määrään vettä (~1g per 10ml) jotta entsyymi sekoittuu nesteeseen tasaisesti.

  Purkkien parasta ennen päiväys 4/2024

 • Five Star Supermoss kirkaste

  Supermoss HB Five Star 113 g

  15,00 

  Five Star SUPERMOSS HB on karrageenivalmiste proteiinien poistamiseksi oluesta, joka kirkastaa vierteen ja poistaa sameutta valmiista oluesta. Annostus 2 g / 10 litraa, joten aika riittoisaa tavaraa.

  • Sekoittuu hyvin kylmään veteen
  • Kiinnittyy sameutta aiheuttaviin proteiineihin ja uppoaa pohjalle
  • Vaikuttaa myös pääkäymisen aikana

  Käyttö: sekoita max. 2g jauhetta per 10 litraa vierrettä. Sekoita kylmään veteen ja anna tasaantua 30 sekuntia. Sekoita tämä liemi vierteeseen 10 minuuttia ennen keiton loppua. Poista keittokattilan pohjalle muodostuva sedimentti ennen siirtoa käymisastiaan. Sulje pakkaus käytön jälkeen ja säilytä kuivassa ja viileässä.

 • Brewferm kalsiumsulfaatti, gypsum 1kg pussi

  Gypsum (kalsiumsulfaatti)

  3,20 11,75 

  Gypsum, eli kalsiumsulfaattia käytetään tuomaan happamuutta vierteeseen. Käytetään yleisesti vaaleammissa, vahvasti humaloiduissa oluissa (Ipa, Apa) veden säätöön ja humalan katkerojen esille tuontiin. Veden säätö oluttyypille sopivaksi on avain loistavan oluen valmistukseen kotona!

 • Vinoferm Campden kaliumsulfiitti

  Vinoferm Campden kaliumsulfiitti

  1,25 3,95 

  Vinoferm Campden jauheena. Campden on erinomainen aine kloorin ja klooriamiinin poistoon mäskäys- ja huuhteluvedestä, sekä säilyvyyden parantamiseen. Ehkäisee hapettumista. Todella riittoisaa.

 • Kalsiumkloridi Brewferm 33%

  Kalsiumkloridi 33% 100ml

  3,36 

  Brewfermin valmistama kalsiumkloridi puhtaana, elintarvikelaatuisena 33% liuoksena. Kalsiumkloridi lisää oluen makuun pyöreyttä, täyteläisyyttä ja tuo maltaan makua paremmin esille. Vaikuttaa myös alentavasti mäskin pH-arvoon.

 • Brewferm magnesiumsulfaatti

  Magnesiumsulfaatti 100g

  2,40 

  Brewfermin valmistama puhdas magnesiumsulfaatti. Magnesiumsulfaattia käytetään magnesium ja sulfaatti ionien lisäämiseen mäskäysveteen, joka pieninä pitoisuuksina lisää lopputuotteessa suutuntumaa. Tunnetaan myös nimellä epsom suola tai karvassuola.

 • Vinoferm lactol maitohappo liuoksena

  Maitohappo 80% Vinoferm Lactol 100ml

  4,65 

  Vinofermin valmistama maitohappo elintarvikelaatuisena 80% liuoksena. Käytetään mäskin ja huuhteluveden pH-arvon alentamiseen. Annostelu suositeltavaa pipetillä.

 • Vinoferm lactol maitohappo liuoksena

  Maitohappo 80% Vinoferm Lactol 250ml

  6,50 

  Vinofermin valmistama maitohappo elintarvikelaatuisena 80% liuoksena. Käytetään mäskin ja huuhteluveden pH-arvon alentamiseen. Annostelu suositeltavaa pipetillä. 250ml pullo. PE 2/22!

 • Protafloc tabletit

  Protafloc tabletit

  0,30 2,85 

  Protafloc tablettimuodossa, joka on käytännössä samaa ainetta kuin Irish Moss, mutta tiiviimmässä ja tehokkaammassa muodossa.

  Murskattu tabletti lisätään 15-20 minuuttia ennen keiton loppua vierteeseen. Protafloc vähentää sakkaa käymispöntössä joten lopputuotteena on kirkkaampi olut. Parantaa myös oluen säilyvyyttä pullossa/kegissä. Alunperin Protafloc tabletit on suunniteltu panimoiden käyttöön, joten annostuksen kanssa saa olla tarkkana. Sopiva annostus on ¼ tablettia per 19 litraa.