Englantilaiset humalat

Englantilaiset humalat ovat perinteikkäitä lajikkeita, jotka sopivat hyvin käytettäväksi britti-aleissa, portereissa ja stouteissa. Englantilaiset humalista suosituimpia ovat Fuggle ja Goldings.

Näytetään kaikki 5 tulosta

 • Target humalapelletti

  Target – 2021

  1,85 8,12 

  Target on englantilainen katkerohumala korkealla alfahappopitoisuudella. Aromihumalana käytettäessä tuo olueen mausteista, kukkaista, salviaisyrttistä makua. Sopii IPAan, Pale Aleen sekä perinteisiin brittialeihin, mutta yleisimmin käytetään katkerohumalana.

 • Mallaspuoti East Kent Goldings EKG humalapelletti

  East Kent Goldings – 2021

  2,70 10,95 

  East Kent Golding eli EKG on Englantilaisista humalalajikkeista tunnetuin, vuosisatoja vanha lajike. Humalaa kasvatetaan Kentin alueella, ja sen kantaisä on Canterbury Whitebine. Ominaisuuksiltaan East Kent Golding on maanläheinen, miedosti katkeroa antava makealla, pehmeällä ja hunajaisella ominaismaulla. Soveltuu hyvin englantilaisiin oluttyyleihin, kuten pale ale, ESB, jne,

 • First Gold humalapelletti

  First Gold – 2021

  2,50 10,15 

  First Gold on jalostettu Whitbread Goldingista, ja kääpiölajikkeesta Wye Collegessa Englannissa. Ominaisuuksiensa puolesta First Gold soveltuu melkein mihin tahansa tyyliin. Poikkeuksellisen monipuolinen First Gold voidaan lisätä keittoon katkeroksi, aromihumalaksi kuivahumaloinnin lisäksi. Siinä on makea mandariinin ja appelsiinin tuoksu, häivähdyksellä kanelia. Sen makua pidetään kukkaisena ja hedelmäisenä sekä marmeladimaisena

 • Fuggles humalapelletti

  Fuggle – 2021

  2,50 10,15 

  Fuggle on perinteikäs ja mausteinen aromihumala Englannista. Käytetään usein aleissa ja stouteissa. Sopii hyvin bitterin  ja IPAn kuivahumalointiin.

 • Ale! Bramling Cross humalapelletti
  -30%

  Bramling Cross – 2021

  1,75 7,11 

  Bramlin Cross soveltuu ominaisuuksiensa puolesta hyvin sekä katkerohumalaksi että aromihumalaksi. Suurempina määrinä käytettäessä humalasta tulee esiin hedelmäisempi luonne Amerikkalaisten humalien tapaan. Sopii kaikentyylisiin oluisiin. Humalan luonteessa on jonkun verran sitruunaa, mustaherukkaa ja päärynää, varsinkin jos se lisätään keiton loppuvaiheessa.