Hiivat

Valitse oluttyyliisi sopiva hiiva. Oluthiivan valinnalla oikean käymislämpötilan ohella on suuri vaikutus lopputulokseen. Oikean hiivan valinta  on tärkeä tiettyä oluttyyliä tavoiteltaessa.

Mallaspuodin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä Mangrove Jack’sin ja Fermentiksen  ja Lallemandin kuivahiivat sekä nestehiivoista Omega Yeastin nestemäiset oluthiivat.

Näytetään tulokset 1–24 / 80

  • LALBREW FARMHOUSE™ - Hybrid Saison hiiva

    Lallemand LalBrew® Farmhouse Ale – 11g

    4,25 

    Lallemand LalBrew® Farmhouse Ale on uudenlainen hybridi saison -hiivakanta, josta on poistettu patentoidulla teknologialla STA1 geeni ilman geenimanipulaatiota. Hiiva ei ole diastaattinen, eli hiiva ei jatka käymistään pullottamisen jälkeen, sekä se ei “saastuta” käymisvälineitä perinteisten saison hiivojen tapaan. Hiiva ei tuota myöskään rikkimäisiä käymisaromeja. Diastaattiset hiivat aiheuttavat myös makuvirheitä, liiallista alkoholimäärää ja ylikuohumista. Farmhouse Ale on erittäin nopea käymään jo 20 asteessa ja se tuottaa kuivan oluen.

    • Käymisalue 20-30 °C
    • Korkea käymisaste
    • Matala flokkulaatio
  • Omega Yeast British Ale VIII - OYL-016

    Omega Yeast British Ale VIII – OYL-016

    10,90 

    British Ale VII on erittäin hyvin flokkuloituva hiivakanta, jota käytetään kuuluisimmissa brittiläisissä ESB-oluissa. Tällä hiivakannalla on uniikki hedelmäisyys ja miellyttävän makea suutuntuma. Diasetyylitaukoa suositellaan. Hedelmäisyyden korostamiseksi käytä suositellun käymislämpötila-alueen korkeammassa päässä.

  • Omega Yeast British Ale I - OYL-006

    Omega Yeast British Ale I – OYL-006

    10,90 

    Helppo pintahiivakanta historiallisesta lontoolaisesta panimosta. British Ale I on erittäin hyvin flokkuloituva, neutraalin raikas ja rapsakka erityisesti matalammissa lämpötiloissa käytettynä. Korkeammissa lämmöissä tuottaa hieman enemmän hedelmäisyyttä.

  • Omega Yeast British Ale V - OYL-011

    Omega Yeast British Ale V – OYL-011

    10,90 

    Aito brittiläinen pintahiiva erityisesti korostamaan mallaspohjaa ja mehukasta humalointia. Suosittu NEIPAn / Hazy IPAn panemiseen. Tämä kanta jättää oluen aavistuksen makeaksi pienoisella hedelmäisyydellä. Luotettavasti flokkuloituva. Täydellinen NEIPAan, skottilaisille aleille, bittereille, englantilaisille brown aleille ja stouteille.

  • Omega Yeast French Saison - OYL-026

    Omega Yeast French Saison – OYL-026

    10,90 

    French Saison on monikäyttöinen hiivakanta saisoneille tai farmhouse tyylisille oluille. Soveltuu myöskin belgialaisille oluille, jotka ovat aromikkaita (esterisiä), pippurisia ja sitruksisia. Tämä hiivakanta voimistaa mausteita ja aromihumalia, mutta jättää silkkisen ja maukkaan suutuntuman. Voidaan myös käyttää jumittuneen käymisen uudelleen käynnistämiseen tai korkean alkoholipitoisuuden omaaville oluille.

  • Omega Yeast American Farmhouse OYL-217

    Omega Yeast C2C American Farmhouse – OYL-217

    10,90 

    American Farmhouse on sekoite eräältä tunnetun jenkkipanimon saisonista sekä brettasta. Tämä sekoite tuottaa miellyttävän kuivan oluen, joka on täynnä valkoviinin, sitruksen ja heinän aromeja.

  • Omega Yeast Bayern Lager OYL-114

    Omega Yeast Bayern Lager – OYL-114

    10,90 

    Bayern Lager on puhdas ja raikas lager-hiivakanta joka käy laajalla lämpötila-alueella ja flokkuloituu hyvin. Minimaalinen diasetyylin tuotto. Soveltuu erityisesti maltaisempien tyylien panemiseen, kuten Dunkel ja Märzen.

  • Omega Yeast Kolsch II OYL-044

    Omega Yeast Kolsch II – OYL-044

    10,90 

    Kolsch II on melko hyvin flokkuloituva ja kirkastuva hiivakanta, joka tuottaa lagerin kaltaisen oluen, eli kevyen hedelmäisen, raikkaan ja puhtaan. Korostaa humalan aromeja.

  • Fermentis SafAle BE-256 kuivattu oluthiiva 11.5g

    Safale BE-256

    4,15 

    SafAle BE-256 (Abbaye) on pintahiiva erityisesti luostari- ja belgityylisille oluille. Hiiva on erittäin nopea käymään ja se tuottaa käydessään vahvat aromit ja tuottaa olueen belgioluille ominaisen hedelmäisyyden. Kestää korkeita alkoholipitoisuuksia.

  • Saflager S-189 kuivattu oluthiiva 11.5g

    Saflager S-189

    4,95 

    Fermentis Saflager S-189 on sveitsiläislähtöinen pohjahiiva kukkaisten ja humaloitujen oluiden tekoon. S-189 on kotoisin Hürlimannin panimolta Sveitsistä. Tällä hiivakannalla onnistuu monentyyppisten lagereiden ja pilsnereiden teko. Tämä lager-kanta tuottaa melko neutraalin oluen hyvällä juotavuudella ja neutraalilla maulla.

  • Fermentis SafAle S-33 Kuivatu oluthiiva 11.5g

    Safale S-33

    2,25 

    SafAle S-33 on erinomainen hiiva hedelmäisten ja humalavetoisten oluiden tekoon. S-33 tuottaa hedelmäisen oluen hyvällä suutuntumalla ja rungolla. Soveltuu hyvin esimerkiksi belgialen tekoon (Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel) ja vahvoille brittialeille (poislukien Imperial Stoutit). Käy mainiosti myös NEIPAan. Monikäyttöinen, varmatoiminen ja laajasti käytetty hiiva matalahkolla flokkulaatiolla  ja hyvällä makuprofiililla.

  • Nestehiiva White Labs WLP001 California Ale

    WLP001 California Ale – White Labs – PurePitch™

    9,50 

    WLP001 California Ale on White Labsin suosituin hiiva. Hiiva on tunnettu sen kyvystä tuottaa puhtaita ja tasapainoisia aleja, joka korostaa humalan aromeja. Soveltuu kaikenlaisiin aleihin. Äärimmäisen monikäyttöinen hiiva.

    Suositellaan oluttyypeille: American IPA, American Wheat Beer, Barleywine, Blonde Ale, Brown Ale, California Common, Cider, Double IPA, Dry Mead, Imperial Stout, Old Ale, Pale Ale, Porter, Red Ale, Stout, Sweet Mead

    Alkoholinkesto: 10-15%
    Käymislämpötila: 20 – 23°C
    Attentuaatio: 73-80%
    Flokkulaatio: keskitasoa

  • Hiivaravinnne Lallemand Servomyces 10g

    Hiivaravinne Lallemand Servomyces – 10g

    5,95 

    Lallemand Servomyces on laadukas ja luonnollinen hiivaravinne, joka on tuotettu ilman kemikaaleja tai lisäaineita. Parantaa hiivan elinvoimaa ja kykyä hyödyntää ravinteita, parantaa tehokkuutta, flokkulaatiota ja muutenkin keitoksen lopputulosta. Reinheitsgebot yhteensopiva.

    Testattu panimoissa ympäri maailman, Servomyces todistetusti:

    • nopeuttaa käymistä ja parantaa tehokkuutta
    • parantaa flokkulaatiota
    • pienentää huomattavasti sulfurin tuotantoa
    • parantaa hiivan elinvoimaa ja kestoa
    • pienentää diacetyylin tasoja käymisen lopussa
    • nopeampi attenuaatio
    • nopeuttaa hiivan monistumista
    • parantaa lopputuotetta

    Servomyces lisätään vierteeseen n. 10 minuuttia ennen keiton päättymistä.

    • 1 g / 100 litraa vierrettä käymisen parantamiseksi.
    • 2 g / 100 litraa vierrettä hiivankasvatusta varten.

     

  • Kuivattu viinihiiva Lalvin EC-1118 5g

    Kuivattu viinihiiva Lalvin EC-1118 – 5g

    1,50 

    Lalvin EC-1118 on viini / samppanjahiiva, ja se soveltuu alhaiseen käymislämpötilaan. Hyvä flokkulaatio ja alkoholinkesto. Hiiva sopii useisiin eri kuohu- ja hedelmäviineille sekä siidereille.

    Ominaisuudet:

    • Käymislämpötila: optimi 15 – 25 °C
    • Alkoholinkesto: 18%
    • Nopea käynnistymään
    • Nopea käyminen ja laaja pH-skaala
    • Vähäinen vapaan typen ja hapen tarve
    • Vähäinen happamuus
    • Alhainen vaahdontuotanto
  • LALLEMAND LalBrew® Premium dried oluthiiva Wit - 11 g

    Lallemand LalBrew® Wit – 11g

    3,85 

    Lallemand LalBrew® Wit  (aiemmin: Munich) on neutraalin käymisprofiilin omaava hiiva monenlaiselle vehnäoluelle. Estereiden ja fenoleiden tuotto vähäisempää kuin saksalaisilla vehnäoluthiivoilla, kuten Munich Classic. Tuottaa hillityn banaanisia ja mausteisia aromeita, jättäen kuitenkin tilaa belgioluisiin monesti kuuluville mausteille.

    Soveltuu perinteisille tyyleille kuten Belgian Wit, American Wheat, Berliner Weisse, Gose, Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock.

  • Kuivattu oluthiiva Mangrove Jack's M12 Kveik 10 g

    Mangrove Jack’s M12 Kveik

    4,25 

    Mangrove Jacksin (Voss) Kveik on erittäin nopeasti korkeissa lämpötiloissa käyvä “perinnehiiva”. Neutraalit käymisesterit pienoisella sitruksisuudella. Soveltuu monentyyppiselle oluelle, kuten pale alet, IPAT ja farmhouse alet. Lisätään suoraan 25 – 32 °C -asteiseen vierteeseen.

  • Lallemand CBC-1 hiiva

    Lallemand LalBrew® CBC-1 Cask and Bottle Conditioning – 11g

    3,90 

    Lallemand CBC-1 hiiva soveltuu oluen jälkikäyttämiseen tynnyrissä tai pullossa. CBC-1 toimii oluissa jopa 14% alkoholipitoisuuteen asti. Hiiva ei tuota olueen ylimääräistä makua, joten alkuperäinen luonne oluella säilyy.

  • Lallemand Windsor Ale hiiva

    Lallemand LalBrew® Windsor Ale – 11g

    4,25 

    Lallemand Windsor on aito englantilainen hiivakanta, joka tuottaa hedelmäisen, tasapainoisen ja raikkaan alen. Soveltuvat oluttyylit hiivalle ovat esimerkiksi Mild, Bitter, Irish Red, English Brown ale, Porter ja Sweet Stout.

  • Lallemand Abbaye Belgian Style Ale Yeast

    Lallemand LalBrew® Abbaye – 11g

    4,00 

    Lallemand Abbaye on hiivakanta, joka sopii erinomaisesti vahvoille belgityyleille kuten Tripeleille ja Dubbeleille. Makuprofiililtaan Abbaye on yhdistelmä fenoleja, pippurisuutta, banaania, neilikkaa sekä makeita hedelmiä.

  • Lallemand Diamond Lager

    Lallemand LalBrew® Diamond Lager – 11g

    3,90 

    Lallemand LalBrew Diamond™ Lagerhiiva  on aito saksalainen hiivakanta. Tuottaa puhtaita ja raikkaita perinteisiä lagereita kuten:  Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner,  Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock ja California Common.

  • Fermentis SafAle BE-134

    SafAle BE-134

    3,90 

    SafAle BE-133 on hiivakanta belgityyliselle saisonille. Tällä hiivalla saat oluestasi mausteisen, hedelmäisen, raikkaan ja helposti juotavan.

  • SafAle K-97 kuivattu oluthiiva

    SafAle K-97

    3,70 

    Fermentis Safale K-97 on on ale-hiivakanta kölschille, witbiereille tai runsaasti humaloiduille oluille kuten NEIPAlle. Annostus 1 pussi / 20 – 30 litraa.

  • Mangrove Jacks M66 Hophead Ale

    Mangrove Jack’s M66 Hophead Ale

    3,95 

    Uuutus! Mangrove Jacks M66 Hophead Ale on erityisesti humaloituihin aleihin kehitetty hiiva & entsyymisekoitus. Soveltuu erinomaisesti NEIPAan, Hazy IPAan, sekä muihin hedelmäisiin aleihin. Korostaa humalan aromeja, erityisesti myöhemmissä humalalisäyksissä.

  • Farmhouse Kveik #3 Stranda

    Farmhouse Kveik #3 Stranda

    9,50 

    #3 Stranda kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Makuprofiili on moniulotteinen, trooppisen hedelmän aromia, banaanisuutta, hieman funkyä. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.