Hiivat

Valitse oluttyyliisi sopiva hiiva. Oluthiivan valinnalla oikean käymislämpötilan ohella on suuri vaikutus lopputulokseen. Oikean hiivan valinta  on tärkeä tiettyä oluttyyliä tavoiteltaessa.

Mallaspuodin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä Mangrove Jack’sin ja Fermentiksen  ja Lallemandin kuivahiivat sekä nestehiivoista Omega Yeastin nestemäiset oluthiivat.

Näytetään tulokset 1–24 / 59

 • LALLEMAND LalBrew® Premium dried oluthiiva Wit - 11 g

  Lallemand LalBrew® Wit – 11g

  3,85 

  Lallemand LalBrew® Wit  (aiemmin: Munich) on neutraalin käymisprofiilin omaava hiiva monenlaiselle vehnäoluelle. Estereiden ja fenoleiden tuotto vähäisempää kuin saksalaisilla vehnäoluthiivoilla, kuten Munich Classic. Tuottaa hillityn banaanisia ja mausteisia aromeita, jättäen kuitenkin tilaa belgioluisiin monesti kuuluville mausteille.

  Soveltuu perinteisille tyyleille kuten Belgian Wit, American Wheat, Berliner Weisse, Gose, Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock.

 • Kuivattu oluthiiva Mangrove Jack's M12 Kveik 10 g

  Mangrove Jack’s M12 Kveik

  4,25 

  Mangrove Jacksin (Voss) Kveik on erittäin nopeasti korkeissa lämpötiloissa käyvä “perinnehiiva”. Neutraalit käymisesterit pienoisella sitruksisuudella. Soveltuu monentyyppiselle oluelle, kuten pale alet, IPAT ja farmhouse alet. Lisätään suoraan 25 – 32 °C -asteiseen vierteeseen.

 • OYL-071GF Lutra™ Kveik Gluten-Free

  Omega Yeast Lutra™ Kveik Gluten-Free

  10,90 

  Omega Yeast Lutra™ Kveik on eristetty  Hornindal Kveik (OYL-091) lajikkeesta. Lutra on lagermaisen neutraali ja nopea käymään optimilämpötilassa 32°C. Hiivalajike on täydellinen virkistävien pseudo-lagerien tekoon ilman aikaa vievää lagerointia ja tarkkaa lämpötilakontrollia. Gluteeniton versio.

 • Lallemand CBC-1 hiiva

  Lallemand LalBrew® CBC-1 Cask and Bottle Conditioning – 11g

  3,90 

  Lallemand CBC-1 hiiva soveltuu oluen jälkikäyttämiseen tynnyrissä tai pullossa. CBC-1 toimii oluissa jopa 14% alkoholipitoisuuteen asti. Hiiva ei tuota olueen ylimääräistä makua, joten alkuperäinen luonne oluella säilyy.

 • Lallemand Windsor Ale hiiva

  Lallemand LalBrew® Windsor Ale – 11g

  4,25 

  Lallemand Windsor on aito englantilainen hiivakanta, joka tuottaa hedelmäisen, tasapainoisen ja raikkaan alen. Soveltuvat oluttyylit hiivalle ovat esimerkiksi Mild, Bitter, Irish Red, English Brown ale, Porter ja Sweet Stout.

 • Lallemand Abbaye Belgian Style Ale Yeast

  Lallemand LalBrew® Abbaye – 11g

  4,00 

  Lallemand Abbaye on hiivakanta, joka sopii erinomaisesti vahvoille belgityyleille kuten Tripeleille ja Dubbeleille. Makuprofiililtaan Abbaye on yhdistelmä fenoleja, pippurisuutta, banaania, neilikkaa sekä makeita hedelmiä.

 • Lallemand Diamond Lager

  Lallemand LalBrew® Diamond Lager – 11g

  3,90 

  Lallemand LalBrew Diamond™ Lagerhiiva  on aito saksalainen hiivakanta. Tuottaa puhtaita ja raikkaita perinteisiä lagereita kuten:  Munich Helles, Dortmunder Export, German Pilsner, Bohemian Pilsner, American Pilsner,  Vienna Lager, Oktoberfest/Märzen, Dark American Lager, Munich Dunkel, Schwarzbier, Traditional Bock, Doppelbock, Eisbock ja California Common.

 • Fermentis SafAle BE-134

  SafAle BE-134

  3,90 

  SafAle BE-133 on hiivakanta belgityyliselle saisonille. Tällä hiivalla saat oluestasi mausteisen, hedelmäisen, raikkaan ja helposti juotavan.

 • SafAle K-97 kuivattu oluthiiva

  SafAle K-97

  3,70 

  Fermentis Safale K-97 on on ale-hiivakanta kölschille, witbiereille tai runsaasti humaloiduille oluille kuten NEIPAlle. Annostus 1 pussi / 20 – 30 litraa.

 • Mangrove Jacks M66 Hophead Ale

  Mangrove Jack’s M66 Hophead Ale

  3,95 

  Uuutus! Mangrove Jacks M66 Hophead Ale on erityisesti humaloituihin aleihin kehitetty hiiva & entsyymisekoitus. Soveltuu erinomaisesti NEIPAan, Hazy IPAan, sekä muihin hedelmäisiin aleihin. Korostaa humalan aromeja, erityisesti myöhemmissä humalalisäyksissä.

 • Farmhouse Kveik #3 Stranda

  Farmhouse Kveik #3 Stranda

  9,50 

  #3 Stranda kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Makuprofiili on moniulotteinen, trooppisen hedelmän aromia, banaanisuutta, hieman funkyä. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #43 Opshaug

  Farmhouse Kveik #43 Opshaug

  9,50 

  #43 Opshaug kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Makuprofiili puhdas, raikas ja aavistuksen sitruksinen. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #5 Hornindal

  Farmhouse Kveik #5 Hornindal

  9,50 

  #5 Hornindal kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Pehmeä, karamellimainen sienimäisillä ja trooppisen hedelmän vivahteilla. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #1 Sigmund

  Farmhouse Kveik #1 Sigmund

  9,50 

  #1 Sigmund kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Tuottaa käydessään vahvaa appelsiininkuoren ja hieman maanläheistä sekä joulumausteiden aromia. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #9 Ebbegarden

  Farmhouse Kveik #9 Ebbegarden

  9,50 

  #35 Wollsaeter kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Tuottaa käydessään esterisiä ja trooppisen hedelmäisiä vivahteita. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #35 Wollsaeter

  Farmhouse Kveik #35 Wollsaeter

  9,50 

  #35 Wollsaeter kveik on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Tuottaa käydessään esterisiä ja trooppisen hedelmäisiä vivahteita. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #8 Tormodgarden

  Farmhouse Kveik #8 Tormodgarden

  9,50 

  Määrä: 3-3.5g
  Profiili: Trooppista hedelmää, aavistuksen villihiivamaisia estereitä
  Lajikkeet: 10+
  Max ABV: 15%
  Farmhouse pitch: 30°C
  Käymisalue: 18-35°C
  Max lämpötila: 42°C

 • Farmhouse Kveik #17 Midtbust

  Farmhouse Kveik #17 Midtbust

  9,50 

  #17 Midtbust on kuivattu perinteinen norjalainen farmhouse oluthiiva. Tuottaa hienovaraista hedelmäisyyttä, esterisyyttä, aavistuksen yrttimäinen. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #20 Espe

  Farmhouse Kveik #20 Espe

  9,50 

  Kuivattu perinteinen, norjalainen farmhouse oluthiiva kveik #20 Espe. Tuottaa hedelmäisiä, luumuisia ja hieman konjakkimaisia vivahteita. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #41 Skare

  Farmhouse Kveik #41 Skare

  9,50 

  #41 Skare on kuivattu perinteinen, norjalainen farmhouse oluthiiva. Tuottaa puhtaan, raikkaan ja lagermaisen lopputuloksen, samaan tapaan kuin Omega Yeastin Lutra. 3-3,5g pakkaus, joka riittää 20-25 litran erään. Startterin teko suositeltavaa, joskaan ei pakollista.

 • Farmhouse Kveik #10 Framgarden

  Farmhouse Kveik #10 Framgarden

  9,50 

  Määrä: 3-3.5g
  Profiili: Trooppista hedelmää, ananasta ja mangoa
  Lajikkeita: 8+
  Max ABV: 16%
  Farmhouse pitch: 30°C
  Käymisalue: 20-35°C
  Max lämpötila: 42°C

 • Lallemand Verdant IPA Ale Yeast

  Lallemand LalBrew® Verdant IPA – 11g

  4,75 

  LalBrew® Verdant IPA oluthiiva on Verdant Brewing Co panimon yhteistyön tuotos.  Verdant IPAn tuottamat aprikoosin, trooppisen hedelmän ja sitruksen vivahteet sopivat hyvin yhteen humalavetoisiin aleihin kuten NEIPAt, American Pale Alet ja Bitterit. Tuottaa pehmeän, tasapainoisen ja hieman maltaisemman rungon kuin tyypilliset amerikkalaiset ipa hiivat.

 • Lallemand Wildbrew Philly Sour

  Lallemand WildBrew™ Philly Sour – 11g

  4,90 

  Lallemand WildBrew™ Philly Sour on Lachancea spp. lajikkeen oluthiiva, joka tuottaa käydessään maitohappoa. Säästää sourien teossa huomattavasti aikaa. Käyttää oluen valmiiksi 7-10 päivässä 25°C asteessa. Aromissa on omenaa, kivihedelmiä ja persikkaa. Käytetään tavallisen oluthiivan tapaan.

 • Omega Yeast Lutra Kveik nestemäinen oluthiiva

  Omega Yeast Lutra™ Kveik

  10,90 

  Omega Yeast Lutra™ Kveik on eristetty  Hornindal Kveik (OYL-091) lajikkeesta. Lutra on lagermaisen neutraali ja nopea käymään optimilämpötilassa 32°C. Hiivalajike on täydellinen virkistävien pseudo-lagerien tekoon ilman aikaa vievää lagerointia ja tarkkaa lämpötilakontrollia.