Hiivat

Valitse oluttyyliisi sopiva hiiva. Oluthiivan valinnalla oikean käymislämpötilan ohella on suuri vaikutus lopputulokseen. Oikean hiivan valinta  on tärkeä tiettyä oluttyyliä tavoiteltaessa.

Mallaspuodin valikoimaan kuuluu tällä hetkellä Mangrove Jack’sin ja Fermentiksen  ja Lallemandin kuivahiivat sekä nestehiivoista Omega Yeastin nestemäiset oluthiivat.

Näytetään tulokset 1–24 / 81

 • Ale! Omega Yeast Belgian Saison II OYL-042
  -45%

  Omega Yeast Belgian Saison II – OYL-042

  5,99 

  Belgian Saison kanta on profiililtaan maanläheinen, mausteinen, pippurinen, hieman karvas ja kuiva. Se tuottaa lämpimässä käydessään trooppisen hedelmän ja sitruksen makuja. Erinomainen kanta farmhouse aleille ja saisoneille. Ei vaadi tarkkaa lämpötilakontrollia, pitchaus 21°C ja siitä eteenpäin lämmöt saa nousta vapaasti.

 • Ale! Omega Yeast American Farmhouse OYL-217
  -45%

  Omega Yeast C2C American Farmhouse – OYL-217

  5,99 

  American Farmhouse on sekoite eräältä tunnetun jenkkipanimon saisonista sekä brettasta. Tämä sekoite tuottaa miellyttävän kuivan oluen, joka on täynnä valkoviinin, sitruksen ja heinän aromeja.

 • Ale! Omega Yeast DIPA Ale Nestehiiva OYL-052
  -45%

  Omega Yeast DIPA Ale – OYL-052

  5,99 

  DIPA Ale tunnetaan myös “Conan” nimellä. Hiivakanta on eristetty eräästä erittäin arvostetusta Vermontin oluesta. Hiivan persikkaiset, aprikoosiset ja ananaksen vivahteet tuovat esiin humalia, soveltuu erityisesti täydentämään moderneja hedelmäisiä humalaprofiileja. Käymisalue 18–22° C. Diasetyylitaukoa suositellaan, jos käymislämpötila asteikon matalammasta päästä.

 • Ale! Omega Yeast Hefeweizen Ale OYL-021
  -45%

  Omega Yeast Hefeweizen Ale – OYL-021

  5,99 

  Saksalainen klassinen hiivakanta vehnäoluille. Tuottaa samean oluen, jossa runsaasti banaania ja neilikkaa. Jos haluat vahvempia estereitä ja banaanisuutta, käytä korkeammassa lämpötilassa ja alihiivaamalla. Matalammissa lämpötiloissa neilikka korostuu. Ylihiivaus vaimentaa banaanisuutta.

 • Ale! Omega Yeast HotHead® Kveik - OYL-057
  -45%

  Omega Yeast HotHead® Kveik – OYL-057

  5,99 

  Omega Yeast HotHead® on hyvin flokkuloituva Kveik hiivakanta, joka käy laajalla lämpötila-alueella (22–37° C) sen vaikuttamatta erityisemmin makuun. Melko puhdas lopputulos, joten soveltuu hyvin amerikkalaisiin ja brittiläisiin oluttyyleihin. Uniikki aromi  on yhdistelmä hunajaa kypsää mangoa, täydentää loistavasti monien trooppisten humalien aromeita.

 • Ale! Omega Yeast Kolsch II OYL-044
  -45%

  Omega Yeast Kolsch II – OYL-044

  5,99 

  Kolsch II on melko hyvin flokkuloituva ja kirkastuva hiivakanta, joka tuottaa lagerin kaltaisen oluen, eli kevyen hedelmäisen, raikkaan ja puhtaan. Korostaa humalan aromeja.

 • Ale! Omega Yeast Lutra Kveik Nestehiiva OYL-071
  -45%

  Omega Yeast Lutra™ Kveik – OYL-071

  5,99 

  Omega Yeast Lutra™ Kveik on eristetty Hornindal Kveik (OYL-091) lajikkeesta. Lutra on lagermaisen neutraali ja nopea käymään optimilämpötilassa 32°C. Lutra Kveikillä onnistuu raikkaiden pseudo-lagerien teko ilman aikaa vievää lagerointia ja tarkkaa lämpötilakontrollia.

 • Ale! Omega Yeast Saisonstein nestehiiva - OYL-500
  -45%

  Omega Yeast Saisonstein® – OYL-500

  5,99 

  Saisonstein® on Omegan kehittämä hybridi kahdesta eri Saison kannasta, ranskalaisesta (OYL-026) ja belgialaisesta (OYL-027). Se on monikäyttöinen, aromaattinen, hyvin käyvä silkkisellä suutuntumalla. Se käy luotettavasti korkeillakin ominaispainoilla. Se on luonteeltaan mausteinen, monivivahteinen, kuiva, hieman hapan, kuiva ja rapsakka. Attentuaatio 80-90% tai enemmän.

 • SafAle US-05 Fermentis kuivahiiva

  SafAle US-05

  2,95 

  Safale US-05 on hyvä ja luotettava amerikkalainen ale hiiva, joka tuottaa tasapainoisia oluita matalalla diasetyylipitoisuudella. Ei tuota olueen hiivan makua, puhdas ja raikas lopputulos. Antaa tilaa reilummallekin humaloinnille. Paras lopputulos saavutetaan käyttämällä 17-20°C asteen lämpötiloissa.

  Suosituin kuivahiiva, joka soveltuu mainiosti kaikkiin amerikkalaistyylisiin oluisiin.  Säilyy 36kk valmistuspäivästä. Säilytettävä viileässä (< 10°C )

 • SafAle S-04 Fermentis kuivahiiva

  SafAle S-04

  2,70 

  SafAle S-04 on Englantilainen ale hiiva, joka käy nopeasti pakkautuen käymisen loputtua tiiviiksi köntsäksi käymisastian pohjalle. Tuottaa kirkkaan ja melko neutraalin lopputuloksen. Saattaa tuottaa jonkin verran hedelmäisiä estereitä. Soveltuu monenlaiseen aleen, myös amerikkalaistyylisiin oluisiin.

  Säilyy 36kk valmistuspäivästä. Säilytettävä viileässä (< 10°C )

 • SafAle K-97 kuivattu oluthiiva

  SafAle K-97

  3,70 

  Fermentis Safale K-97 on on ale-hiivakanta kölschille, witbiereille tai runsaasti humaloiduille oluille kuten NEIPAlle. Annostus 1 pussi / 20 – 30 litraa.

 • Fermentis SafAle S-33 Kuivatu oluthiiva 11.5g

  Safale S-33

  2,25 

  SafAle S-33 on erinomainen hiiva hedelmäisten ja humalavetoisten oluiden tekoon. S-33 tuottaa hedelmäisen oluen hyvällä suutuntumalla ja rungolla. Soveltuu hyvin esimerkiksi belgialen tekoon (Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel) ja vahvoille brittialeille (poislukien Imperial Stoutit). Käy mainiosti myös NEIPAan. Monikäyttöinen, varmatoiminen ja laajasti käytetty hiiva matalahkolla flokkulaatiolla  ja hyvällä makuprofiililla.

 • Saflager S-189 kuivattu oluthiiva 11.5g

  Saflager S-189

  4,95 

  Fermentis Saflager S-189 on sveitsiläislähtöinen pohjahiiva kukkaisten ja humaloitujen oluiden tekoon. S-189 on kotoisin Hürlimannin panimolta Sveitsistä. Tällä hiivakannalla onnistuu monentyyppisten lagereiden ja pilsnereiden teko. Tämä lager-kanta tuottaa melko neutraalin oluen hyvällä juotavuudella ja neutraalilla maulla.

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis Saflager S-23

  Saflager S-23

  3,75 

  Saflager S-23 on pohjahiiva, joka on kotoisin Berliinistä. Tätä hiivaa käytetään monessa Eurooppalaisessa kaupallisessa panimossa, ja se tuottaa raikkaita lagereita kevyellä hedelmäisyydellä ja estereillä.

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis Saflager W34-70

  SafLager W-34/70

  4,95 

  Annostus: 8-12g/10l, 20-30g/10l alle 12 °C käymisläpötiloissa Flokkulaatio: korkea Attentuaatio: keskitasoa Käymislämpötila: 10-14 °C

 • Fermentis SafAle BE-134

  SafAle BE-134

  3,90 

  SafAle BE-133 on hiivakanta belgityyliselle saisonille. Tällä hiivalla saat oluestasi mausteisen, hedelmäisen, raikkaan ja helposti juotavan.

 • Fermentis SafAle BE-256 kuivattu oluthiiva 11.5g

  Safale BE-256

  4,15 

  SafAle BE-256 (Abbaye) on pintahiiva erityisesti luostari- ja belgityylisille oluille. Hiiva on erittäin nopea käymään ja se tuottaa käydessään vahvat aromit ja tuottaa olueen belgioluille ominaisen hedelmäisyyden. Kestää korkeita alkoholipitoisuuksia.

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis Safale T-58

  SafAle T-58

  1,95 

  Flokkulaatio: Korkea Käymisaste: 72 – 78 % Alkoholinkesto 9 -11 % Käymislämpötila: 18 – 24 ° C Annostus: 1 pussi per 20 – 30 litraa vierrettä

 • Kuivattu oluthiiva Fermentis WB-06

  SafAle WB-06

  3,85 

  Safale WB-06 on vehnäoluelle tarkoitettu hiiva, joka tuottaa hienovaraisia estereitä ja fenolia, jotka antavat tyypillisen maun vehnäolueen.  Käy melko kuivaksi ja jättää lopputuotoksen sameaksi.

 • Lallemand Lalbrew Kveik Ale Yeast hiiva

  Lallemand LalBrew® Voss Kveik Ale – 11g

  4,45 

  Voss Kveik on perinnehiiva Vossista, Norjasta. Voss Kveik on erinomaisilla käymisominaisuuksilla varustettu hiiva. Hiivan optimaalinen käymislämpötila on jopa 35 – 40 °C.
  Sopii hyvin monentyyppiseen olueen. Käy todella nopeasti ja tuottaa kirkkaita oluita ilman suodatusta. Makuprofiili hieman hedelmäinen kevyelllä appelsiinilla ja sitruksella.

 • Lallemand Verdant IPA Ale Yeast

  Lallemand LalBrew® Verdant IPA – 11g

  4,95 

  LalBrew® Verdant IPA oluthiiva on Verdant Brewing Co panimon yhteistyön tuotos.  Verdant IPAn tuottamat aprikoosin, trooppisen hedelmän ja sitruksen vivahteet sopivat hyvin yhteen humalavetoisiin aleihin kuten NEIPAt, American Pale Alet ja Bitterit. Tuottaa pehmeän, tasapainoisen ja hieman maltaisemman rungon kuin tyypilliset amerikkalaiset ipa hiivat.

 • Lallemand New England Ipa kuivahiivapakkaus

  Lallemand LalBrew® New England American East Coast – 11g

  3,95 

  LalBrew New England Ale Yeast on Amerikkalainen itärannikon tyylin ale-hiivakanta, jonka varmatoiminen ja antaa tilaa humalan maulle ja aromille. Täydellinen valinta New England IPA -tyylin oluille aina 9% prosenttiin saakka.

  New England Ale hiiva tuottaa tuottaa trooppisia ja hedelmäisiä makuja, erityisesti persikkaa.

  Itärannikon tyylin alet muistuttavat läheisesti länsirannikon oluita sillä erotuksella, että hiivakanta on painottunut hedelmäisempään suuntaan. Hiiva jättää lopputuloksen hieman sameaksi, joka on NEIPA -oluttyylille ominaista.

  Kohtalainen flokkulaatio ja käymisaste. 11g Kuivahiivapakkaus.

 • Omega Yeast Lutra Kveik OYL-071DRY dry yeast - kuivattu oluthiiva

  Omega Yeast Lutra® Kveik kuivahiiva

  6,90 

  Hämmästyttävän puhtaan oluen tuottava Lutra Kveik nyt kuivattuna versiona! Hiivalla on laaja käymislämpötila-alue (20–35° C) ja se on todella nopea käymään. Sietää myös korkeita alkoholipitoisuuksia (15% saakka), joten se on erittäin monikäyttöinen hiiva pseudo-lagereista imperial stouteihin. Tuote on gluteeniton.

 • LALLEMAND LalBrew® Premium kuivattu oluthiiva London ESB - 11 g

  Lallemand LalBrew® London ESB – 11g

  3,85 

  Lallemand London ESB on aito englantilainen ale hiivakanta, joka on tunnettu luotettavasta käymisestä ja kohtuullisesta käymisestereiden tuotosta. Korostaa maltaisuutta ja humalia. Soveltuu erinomaisesti brittiläisiin oluisiin, kuten Pale Ale, Bitter ja Mild. Voidaan käyttää myös siidereille!

End of content

End of content