Turbo Koji distiller’s yeast (ei vaadi mäskäystä!) – 50g

2,99 

Korkealaatuisen tislaajahiivan sekoitus, jossa on Rhizopus oryzae -kanta ja entsyymejä. Voidaan käyttää ilman mäskäystä!

Vain 2 varastossa

x
Tuotetunnus (SKU): MP403250 Osasto:

Alkuperäinen, aasialainen Rhizopus oryzae -kanta – auttaa tärkkelyksen muuttamisessa sokeriksi.

  • Tärkkelyspitoisten aineisten käyttämiseen – tämä seos on tarkoitettu jauhojen, jauhettujen jyvien (riisi, maissi, vehnä) käyttämiseen.
  • Sisältää entsyymit – Turbo Koji on tuote, jossa on seuraavat entsyymit: alfa-amylaasi, joka nesteyttää tärkkelystä, ja glukoamylaasi, joka hajottaa tärkkelystä glukoosiksi.
  • Kylmämäskäys – Turbo Kojia käytettäessä on välttämätöntä suorittaa mäskäys 25-30 °C:n lämpötilassa, ei 60-70 °C:n lämpötilassa, kuten normaalisti.
  • Ei vaadi ravinteiden lisäämistä – tämä sekoitus ei vaadi ravinteiden lisäämistä erään. Sen koostumus takaa optimaalisen käymisen.

Turbo Koji-hiiva – aktiivinen, kuiva tislaajan hiiva, jossa on alkuperäistä aasialaista Rhizopus oryzae -kantaa ja entsyymejä – mahdollistaa tärkkelyspitoisten ainesten käymisen jauhoista, rouhituista jyvistä (riisi, maissi, vehnä jne.) ilman mäskäystä.

Seokseen sisältyvät entsyymit liuottavat tärkkelyksen 30 °C:n lämpötilassa käymiskelpoisiksi yksinkertaisiksi sokereiksi, jotka hiivat muuttavat alkoholiksi. Se on yhtä helppoa kuin sokerin kanssa. Tämä seos ei vaadi ravinteiden lisäämistä. Käyminen kestää noin 3 viikkoa.

Kuinka käyttää:

Kaada käymisastiaan 15 l vettä, jonka lämpötila on 45 °C, lisää 7 kg jauhoja tai 7 kg jauhettuja *jyviä (maissi, vehnä, ohra, ruis, riisi jne.) ja sekoita huolellisesti.

Jos kyseessä ovat jyvät, on suositeltavaa kaataa niiden päälle kiehuvaa vettä.

Täytä vedellä 25 litraan asti. Jos kokonaisuuden lämpötila on 30-35 °C, ripottele pussin sisältö erän pinnalle. Sekoita erä 15 minuutin kuluttua. Anna sen käydä 25-30 °C:n lämpötilassa noin 21 päivän ajan.

*Vinkki:
Mitä hienompaa raaka-aine on, sitä helpommin entsyymit pääsevät käsiksi jyvien tärkkelykseen, joka hajottaa sen yksinkertaisiksi sokereiksi, joita hiiva pystyy käymään.

Käyttö perunoiden kanssa:

Leikkaa 4 kg pestyjä perunoita pieniksi paloiksi ja kaada niiden päälle 6 l kuumaa vettä ei-toivottujen mikrobien tappamiseksi (anna muhia, kunnes veden lämpötila on noin 45 °C).

Kaada 3 l vesijohtovettä (20-25 °C) toiseen astiaan ja liuota siihen 3 kg perunatärkkelystä. Kaadetaan 6 l kiehuvaa vettä 30 l pyttyyn, joka on tarkoitettu käymiseen, ja lisätään tärkkelys sekoittaen jatkuvasti, kunnes muodostuu velliä.

Poistetaan (mutta ei hävitetä) 1-2 L vettä, jossa on keitettyjä perunoita. Soseutetaan perunat ja siirretään näin käsitelty raaka-aine käymisastiaan tärkkelysliemen kanssa.

Huuhtele sekoittamiseen käytetty säiliö aiemmin poistetulla vedellä ja kaada se erään. Sekoita kaikki huolellisesti. Kun erän lämpötila on noussut 30-35 °C:een, ripottele koko KOJI-pussin sisältö erän pinnalle ja anna erän olla peitettynä 15 minuuttia, jotta se nesteytyy.

Tämän jälkeen sekoita koko erä hyvin huolellisesti ja sulje kansi tiiviisti ja aseta siihen vesilukko, jossa on vettä. Anna koko erän käydä 25-30 °C:n lämpötilassa noin 14 päivän ajan pimeässä paikassa. Käymisen kolmen ensimmäisen päivän aikana sekoita erää päivittäin, jotta ainekset putoavat pohjalle.