Nestemäiset oluthiivat

Valitse oluttyyliisi sopiva hiiva. Oluthiivan valinnalla oikean käymislämpötilan ohella on suuri vaikutus lopputulokseen. Oikean hiivan valinta on tärkeä tiettyä oluttyyliä tavoiteltaessa. Nestemäisten oluthiivojen valikoimaan kuuluu mm. laadukkaat Omega Yeastin nestehiivat.

Näytetään kaikki 21 tulosta

  • Omega Yeast British Ale VIII - OYL-016

    Omega Yeast British Ale VIII – OYL-016

    10,90 

    British Ale VII on erittäin hyvin flokkuloituva hiivakanta, jota käytetään kuuluisimmissa brittiläisissä ESB-oluissa. Tällä hiivakannalla on uniikki hedelmäisyys ja miellyttävän makea suutuntuma. Diasetyylitaukoa suositellaan. Hedelmäisyyden korostamiseksi käytä suositellun käymislämpötila-alueen korkeammassa päässä.

  • Omega Yeast British Ale I - OYL-006

    Omega Yeast British Ale I – OYL-006

    10,90 

    Helppo pintahiivakanta historiallisesta lontoolaisesta panimosta. British Ale I on erittäin hyvin flokkuloituva, neutraalin raikas ja rapsakka erityisesti matalammissa lämpötiloissa käytettynä. Korkeammissa lämmöissä tuottaa hieman enemmän hedelmäisyyttä.

  • Omega Yeast British Ale V - OYL-011

    Omega Yeast British Ale V – OYL-011

    10,90 

    Aito brittiläinen pintahiiva erityisesti korostamaan mallaspohjaa ja mehukasta humalointia. Suosittu NEIPAn / Hazy IPAn panemiseen. Tämä kanta jättää oluen aavistuksen makeaksi pienoisella hedelmäisyydellä. Luotettavasti flokkuloituva. Täydellinen NEIPAan, skottilaisille aleille, bittereille, englantilaisille brown aleille ja stouteille.

  • Omega Yeast French Saison - OYL-026

    Omega Yeast French Saison – OYL-026

    10,90 

    French Saison on monikäyttöinen hiivakanta saisoneille tai farmhouse tyylisille oluille. Soveltuu myöskin belgialaisille oluille, jotka ovat aromikkaita (esterisiä), pippurisia ja sitruksisia. Tämä hiivakanta voimistaa mausteita ja aromihumalia, mutta jättää silkkisen ja maukkaan suutuntuman. Voidaan myös käyttää jumittuneen käymisen uudelleen käynnistämiseen tai korkean alkoholipitoisuuden omaaville oluille.

  • Omega Yeast American Farmhouse OYL-217

    Omega Yeast C2C American Farmhouse – OYL-217

    10,90 

    American Farmhouse on sekoite eräältä tunnetun jenkkipanimon saisonista sekä brettasta. Tämä sekoite tuottaa miellyttävän kuivan oluen, joka on täynnä valkoviinin, sitruksen ja heinän aromeja.

  • Omega Yeast Bayern Lager OYL-114

    Omega Yeast Bayern Lager – OYL-114

    10,90 

    Bayern Lager on puhdas ja raikas lager-hiivakanta joka käy laajalla lämpötila-alueella ja flokkuloituu hyvin. Minimaalinen diasetyylin tuotto. Soveltuu erityisesti maltaisempien tyylien panemiseen, kuten Dunkel ja Märzen.

  • Omega Yeast Kolsch II OYL-044

    Omega Yeast Kolsch II – OYL-044

    10,90 

    Kolsch II on melko hyvin flokkuloituva ja kirkastuva hiivakanta, joka tuottaa lagerin kaltaisen oluen, eli kevyen hedelmäisen, raikkaan ja puhtaan. Korostaa humalan aromeja.

  • Nestehiiva White Labs WLP001 California Ale

    WLP001 California Ale – White Labs – PurePitch™

    9,50 

    WLP001 California Ale on White Labsin suosituin hiiva. Hiiva on tunnettu sen kyvystä tuottaa puhtaita ja tasapainoisia aleja, joka korostaa humalan aromeja. Soveltuu kaikenlaisiin aleihin. Äärimmäisen monikäyttöinen hiiva.

    Suositellaan oluttyypeille: American IPA, American Wheat Beer, Barleywine, Blonde Ale, Brown Ale, California Common, Cider, Double IPA, Dry Mead, Imperial Stout, Old Ale, Pale Ale, Porter, Red Ale, Stout, Sweet Mead

    Alkoholinkesto: 10-15%
    Käymislämpötila: 20 – 23°C
    Attentuaatio: 73-80%
    Flokkulaatio: keskitasoa

  • Omega Yeast Lutra Kveik Nestehiiva OYL-071

    Omega Yeast Lutra™ Kveik – OYL-071

    10,90 

    Omega Yeast Lutra™ Kveik on eristetty Hornindal Kveik (OYL-091) lajikkeesta. Lutra on lagermaisen neutraali ja nopea käymään optimilämpötilassa 32°C. Lutra Kveikillä onnistuu raikkaiden pseudo-lagerien teko ilman aikaa vievää lagerointia ja tarkkaa lämpötilakontrollia.

  • Omega Yeast Espe Kveik - OYL-090

    Omega Yeast Espe Kveik – OYL-090

    10,90 

    Omega Yeast Espe Kveik hiivakanta on kotoisin Norjalaisesta Grodåsin kylästä. Espe Kveik tarjoaa omalaatuisen yhdistelmän litsiä, päärynää ja trooppisia hedelmiä. Sopii moderneihin Ipoihin tai muihin pale aleihin. Optimaalinen käymislämpötila tälle kveikille on 32°C+.

  • Omega Yeast HotHead® Kveik - OYL-057

    Omega Yeast HotHead® Kveik – OYL-057

    10,90 

    Omega Yeast HotHead® on hyvin flokkuloituva Kveik hiivakanta, joka käy laajalla lämpötila-alueella (22–37° C) sen vaikuttamatta erityisemmin makuun. Melko puhdas lopputulos, joten soveltuu hyvin amerikkalaisiin ja brittiläisiin oluttyyleihin. Uniikki aromi  on yhdistelmä hunajaa kypsää mangoa, täydentää loistavasti monien trooppisten humalien aromeita.

  • Omega Yeast West Coast Ale I nestemäinen oluthiiva

    Omega Yeast West Coast Ale I – OYL-004

    9,90 

    West Coast Ale I on suosittua “Chico” hiivakantaa. Erittäin monipuolinen hiiva tyyleille, joissa vahva humalointi ja mallaspohja. Tuottaa puhtaita ja raikkaita aleja hieman sitruunaisella aromilla. Soveltuu käytettäväksi pale aleille, IPAan, cream aleen ja muihin amerikkalaisiin aleihin. Korkea käymisaste.

  • Omega Yeast Hefeweizen Ale OYL-021

    Omega Yeast Hefeweizen Ale – OYL-021

    10,90 

    Saksalainen klassinen hiivakanta vehnäoluille. Tuottaa samean oluen, jossa runsaasti banaania ja neilikkaa. Jos haluat vahvempia estereitä ja banaanisuutta, käytä korkeammassa lämpötilassa ja alihiivaamalla. Matalammissa lämpötiloissa neilikka korostuu. Ylihiivaus vaimentaa banaanisuutta.

  • Omega Yeast DIPA Ale Nestehiiva OYL-052

    Omega Yeast DIPA Ale – OYL-052

    10,90 

    DIPA Ale tunnetaan myös “Conan” nimellä. Hiivakanta on eristetty eräästä erittäin arvostetusta Vermontin oluesta. Hiivan persikkaiset, aprikoosiset ja ananaksen vivahteet tuovat esiin humalia, soveltuu erityisesti täydentämään moderneja hedelmäisiä humalaprofiileja. Käymisalue 18–22° C. Diasetyylitaukoa suositellaan, jos käymislämpötila asteikon matalammasta päästä.

  • Omega Yeast Saisonstein nestehiiva - OYL-500

    Omega Yeast Saisonstein® – OYL-500

    10,90 

    Saisonstein® on Omegan kehittämä hybridi kahdesta eri Saison kannasta, ranskalaisesta (OYL-026) ja belgialaisesta (OYL-027). Se on monikäyttöinen, aromaattinen, hyvin käyvä silkkisellä suutuntumalla. Se käy luotettavasti korkeillakin ominaispainoilla. Se on luonteeltaan mausteinen, monivivahteinen, kuiva, hieman hapan, kuiva ja rapsakka. Attentuaatio 80-90% tai enemmän.

  • Omega Yeast Tropical IPA

    Omega Yeast Tropical IPA – OYL-200

    10,90 

    Omega Yeast Tropical Ipa tuottaa nimensä mukaisesti trooppisen IPAn korostaen humalan aromeja. Aiemmin Brettomyces-kannaksi luultu hiivakanta. Korkeammissa lämmöissä tuottaa ananaksen ja mangon makuja.
    Sisältää riittävästi hiivasoluja 23l 1.060 og:n vierteen käyttämiseen jos pakkaus on alle 3kk vanha.

    Hiivatyyppi: Ale
    Flokkulaatio: matala
    Attentuaatio: 82-90%
    Käymislämpö: 21–29° C
    Alkoholinsieto: 10%
    Oluttyyppit: Ipat

  • Omega Yeast Belgian Saison II OYL-042

    Omega Yeast Belgian Saison II – OYL-042

    10,90 

    Belgian Saison kanta on profiililtaan maanläheinen, mausteinen, pippurinen, hieman karvas ja kuiva. Se tuottaa lämpimässä käydessään trooppisen hedelmän ja sitruksen makuja. Erinomainen kanta farmhouse aleille ja saisoneille. Ei vaadi tarkkaa lämpötilakontrollia, pitchaus 21°C ja siitä eteenpäin lämmöt saa nousta vapaasti.

  • Omega Yeast Hornindal Kveik - OYL-091

    Omega Yeast Hornindal Kveik – OYL-091

    10,90 

    Hornindal Kveik tuottaa trooppisen, kompleksisen aromin. Aromissa ananasta, persikkaa ja kuivattua hedelmää. Sopivia humalia hiivan kaveriksi ovat kaikki hedelmäiset lajikkeet. Antaa syvyyttä kaikille “C” alkuisille humalille, kuten Cascade, Citra, Centennial jne. Suositeltava käymislämpötila 32° C tai korkeampi. Ei tuota käydessään ylimääräisiä käymisestereitä korkeassakaan lämpötilassa.

  • Omega Yeast Jovaru™ Lithuanian Farmhouse - OYL-033

    Omega Yeast Jovaru™ Lithuanian Farmhouse – OYL-033

    10,90 

    Omega Yeast Jovaru™ Lithuanian Farmhouse on Omega Yeastin yksinoikeudella saatu hiivakanta yhteistyöstä kuuluisan Jovaru® Breweryn kanssa. Tämä ainutlaatuinen hiivakanta tuottaa oluita sitrusmaisilla estereillä ja hillittyillä fenoleilla sekä häivähdyksellä mustaa pippuria.

  • Omega Yeast Mexican Lager nestemäinen oluthiiva

    Omega Yeast Pilsner I – OYL-101

    10,90 

    Omega Yeast Pilsner on hiivakanta kuuluisasta Plzenin panimosta. Hiivalla on kuivahko ja neutraali makuprofiili sekä kohtalaisesti maltaisuutta hienoisella kukkaisella aromillla. Tuottaa jonkin verran rikkisyyttä käydessään joten lagerointi on tarpeen. Tuottaa myös jonkin verran diasetyyliä.

  • Omega Yeast German Lager 1 nestemäinen oluthiiva

    Omega Yeast German Lager I – OYL-106

    10,90 

    Omega Yeast German Lager I on monikäyttöinen hiivakanta joka tuottaa raikkaita, maltaisia oluita kevyellä estereillä. Lagerhiivaksi laaja käymislämpötila-alue. German Lager I on luultavasti maailman käytetyin lager hiivakanta, ja se voi tuottaa neutraalinmakuisia lagereita myös ale lämpötiloissa (20° C). Matalammissa lämpötiloissa se säilyttää raikkaan makuprofiilin ja hieman lämpimämmissä tuo esiin enemmän estereitä. Muista kuitenkin diasetyylitauko!