Kuivattu ruishapanjuuri – 6g

2,90 

Kuivattu ruishapanjuuri erilaisille keitoille sekä ruisleivälle – kuivatun hapanjuuren avulla voit valmistaa hapantaikinaa leipää varten sekä hapankeittoa. Sisältää lajitelman erilaisia bakteerikantoja, kuten Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sanfranciscensis, Lactobacillus brevis, Saccharomyces cerevisae.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): MP409445 Osasto:

Haluatko tehdä oman hapantaikinasi, mutta et oikein tiedä, miten se tehdään? Tämä tuote on juuri sinua varten! Erityinen starttiseos tekee kotitekoisen hapantaikinan valmistuksesta todella helppoa. Ruisjuuri tulee tarpeeseen, jos haluat valmistaa hapankeittoa tai himoitset omaa hapantaikinaleivontaa. Se antaa sinulle ominaista, oikein hapanta makua. Hapanjuuritaikinan valmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Oma hapantaikina alle viikossa – kuivatun ruishapanjuuren avulla voit valmistaa helposti oman hapantaikinan suhteellisen lyhyessä ajassa.

  • Puhdas koostumus – tuote ei sisällä säilöntäaineita eikä keinotekoisia lisäaineita, ainoastaan luonnollisia ainesosia.
  • Hiivatonta leipää – starttimme avulla voit valmistaa hapantaikinaa ja leipoa herkullista kotitekoista leipää, joka on täynnä ravintoarvoja, ilman leivinhiivaa.
  • Erinomainen, kotoinen maku – kun käytät ruisjuuresta valmistettua hapantaikinaa, leivässäsi on ainutlaatuinen maku, ihastuttava tuoksu, mehevä mureus ja rapea, punaruskea kuori, ja hapankeitossasi on ainutlaatuinen maku ja aromi.
  • Huolellinen ainesosien valinta – asiantuntijat ovat valinneet starttisekoitukseen kuuluvat bakteerit ja hiivan huolellisesti, jotta varmistetaan hapantaikinan ominaisaromi ja -maku.
  • Elävät bakteeriviljelmät – starttimme on pakastekuivattu tuote, sen bakteerit ja hiiva ovat eläviä ja valmiita lisääntymään.
  • Annos koko perheelle – startterilla voit valmistaa 2,5 litraa hapankeittoa tai 3 leipää.

Resepti 2,5 litraa hapankeittoa varten.

  • Kaada 2 g hapantaikinakeittäjää purkkiin ja lisää 0,5 litraa haaleaa vettä.
  • Lisää 15 minuutin kuluttua 40 g (5 ruokalusikallista) täysjyvä ruisjauhoa ja sekoita.
  • Peitä purkki kannella ja jätä se huoneenlämpöön 6 päiväksi sekoittaen päivittäin.
  • Varoitus! Älä sulje purkkia tiiviisti, koska käymisprosessissa vapautuu kaasuja.
  • Keitä 6 päivän kuluttua kasvis- tai kasvis- ja lihaliemi käyttäen suosikkimausteitasi.
  • Lisää hapantaikinaa 2 litraan lientä, mausta suolalla, majoranilla, pippurilla ja valkosipulilla maun mukaan.

Ruisleivän resepti hapanjuurella

  • Kaada 6 g kuivattua hapanjuurta astiaan ja lisää 50 ml kädenlämpöistä vettä.
  • Lisää 15 minuutin kuluttua 50 g (6,5 rkl) täysjyvä ruisjauhoa ja sekoita. Peitä purkki kannella ja anna sen olla huoneenlämmössä 2 päivää.
  • Lisää tämän jälkeen 50 ml vettä ja 50 g (6,5 rkl) täysjyväruisjauhoa. Sekoita ja jätä vielä 24 tunniksi.
  • Laita 100 g hapantaikinaa astiaan ja sekoita siihen 100 ml vettä, 200 g ruisjauhoja ja 8 g suolaa. Vaivaamisen jälkeen anna taikinan olla noin 12 tuntia huoneenlämmössä. Muotoile sitten leipä tai laita taikina leivinpaperiin.
  • Paista leipää noin 30 minuuttia 220 °C:ssa.
  • Lisää jäljelle jääneeseen hapantaikinaan 50 g (6,5 rkl) täysjyväruisjauhoja ja 50 ml vettä.
  • Sekoita ja leivo toinen leipä, mieluiten 1-2 päivän kuluttua. Jos et halua leipoa leipää heti, voit laittaa hapantaikinaa jääkaappiin enintään viikoksi, nostaa sen sitten huoneenlämpöön ja toistaa prosessin.
  • Hapanjuuritaikinan sisältämä mikro-organismien seos tuottaa parhaat aromit korkeintaan 3 erään.

Ainesosat: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus sanfranciscensis, Lactobacillus brevis, Saccharomyces cerevisae, ruisjauho, glukoosi

Saatat myös pitää…

  • Lasipurkki twist off -kannella 212ml musta 6kplLasipurkki twist off -kannella 212ml musta 6kpl
    Tuotemerkki: Browin
    1,30 
  • Lasipurkki twist off -kannella 545ml musta 6kplLasipurkki twist off -kannella 545ml musta 6kpl
    Tuotemerkki: Browin
    1,82