Enovini® OK RED viinihiiva punaviineille – 7g

1,90 

Enovini® OK RED aktiivinen kuivahiiva on tarkoitettu viinintekijöille, jotka valmistavat viiniä punaisista rypäleistä, marjoista tai kirsikoista. Tämän hiivan ansiosta viineistäsi tulee parempia kuin koskaan ennen.

Varastossa

x
Tuotetunnus (SKU): MP400390 Osasto:
  • Punaisille hedelmille – tämä hiiva on tarkoitettu kirsikkaviineille ja punaisille rypäleviineille.
  • Viinin happamuuden vähentäminen – Enovini® OK RED -hiiva vähentää viinin omenahappopitoisuutta 20-24 %. Sen ansiosta viinistä tulee miedompi ja vähemmän hapokas, mikä mahdollistaa miellyttävämmän makuelämyksen.
  • Vähemmän sokeria – happamuutta vähentävän hiivan käytön ansiosta voit vähentää lisätyn sokerin määrää, jolloin saat hyvän puolimakean tai puolikuivan viinin.
  • Viinin harmonisoitu maku ja aromi – Enovini® OK RED -hiiva mahdollistaa tasapainoisten viinien luomisen, joissa on mieto aromi ja mielenkiintoinen hedelmäinen maku.
  • Laadukas jalohiiva – Enovini® OK RED -hiiva mahdollistaa parhaan kotitekoisen viinin luomisen, jonka alkoholipitoisuus on jopa 14 %.

Enovini® OK RED on kuivattu viininvalmistushiiva, joka vähentää omenahappoa sisältävistä punaisista hedelmistä valmistetun viinin happamuutta. Se sopii kirsikoista ja tummista rypäleistä valmistetuille viineille. Enovini® OK RED -hiiva antaa viineillesi tasapainoisen maun ja täyteläisen hedelmäisen tuoksun.

Enovini® OK RED -hiivan ominaisuuksien ansiosta kirsikkaviinien ja rypäleviinien omenahappopitoisuutta voidaan vähentää 20-24 %.

Yhdestä pakkauksesta saadaan 25 litraa viiniä, jonka alkoholipitoisuus on jopa 14 %. Hiiva on helppokäyttöinen, eikä se vaadi alkukasvatusta.

Miten sitä käytetään?

Sekoita hiivapussin sisältö 100 ml:aan esikeitettyä vettä, joka on jäähdytetty 30 °C:n lämpötilaan. Jätä se 20 minuutiksi huoneenlämpöön. Kaada sen jälkeen saatu liuos käymisastiaan tai viinierän sisältävään demijohniin. Suositeltava alkusokeripitoisuus on enintään 20°Blg, ja suositeltu enimmäishappopitoisuus on 14 g/l (paras 12-13 g/l). Käyminen on suoritettava 20-25 °C:n lämpötilassa. Kun sokeripitoisuus laskee noin 10ºBlg:iin (2. tai 3. päivänä), lisätään toinen annos sokeria, esim. 50 g/l. Voit toistaa tämän toimenpiteen 5. tai 6. käymispäivänä.

Ainesosat:

Saccharomyces cerevisiae -hiiva, emulgointiaine: sorbitaanimonostearaatti.