Lalvin ICV K1-1116 yleiskäyttöinen viinihiiva – 5g
2,49 €
Lalvin ICV K1-V1116 eristettiin alun perin vuonna 1972 Pierre Barren toimesta INRA Montpellierissä. Matalissa lämpötiloissa (alle 16 °C) ja oikealla ravinnelisäyksellä fermentoituna Lalvin ICV K1-V1116 on yksi eniten kukkaestereitä (isoamyyliasetaatti, heksyyliasetaatti, fenyylietyyliasetaatti) tuottavista hiivoista. Nämä esterit tuovat raikkaita, kukkaisia aromeja neutraaleihin lajikkeisiin tai runsassatoisiin rypäleisiin.
Runsaasti esteriä tuottavista hiivoista Lalvin ICV K1-V1116 kestää parhaiten vaikeita käymisolosuhteita, kuten matalaa sameutta, matalaa lämpötilaa ja matalaa rasvahappopitoisuutta. Lalvin ICV K1-V1116 on todistetusti hyväksi todettu kanta jääviinejä varten. Sitä voidaan käyttää myös rosé- tai punaviineissä.
Varastossa
Lisätietoja tuotteesta
Alkoholin sietokyky: 18 %
Optimaalinen käymislämpötila: 10 – 35 °C
Tuottaja: Lallemand